Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
17 Ekim 2019 Perşembe - 08:03

Kıyı Belediyeleri hizmet için tek yürek

Marmaris’te toplanan kıyı belediyeler birliğine bağlı üye belediye başkanları vatandaşa daha iyi hizmet ulaştırmak amacıyla çalışması süren yeni belediye kanun tasarısı için görüşlerini paylaştı.

Kıyı Belediyeleri hizmet için tek yürek

2019 yerel seçimleri sonrasında Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenen mevzuat bilgilendirme toplantılarının ilki Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te başladı. Kırkın üzerinde üye belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve belediye çalışanın katıldığı ve dört gün boyunca yeni çıkan yönetmelik ve genelgelerin uygulanması ile belediye başkanları ve meclis üyelerini görev ve yetkileri konusunda seminerlerin gerçekleşeceği program Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un açış konuşması ile start aldı. Aynı zamanda Ege Kıyı Belediyeler Birliği Başkanı da olan Abdül Batur, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Nüfus farklı, bütçe aynı

Başkan Batur, konuşmasında Kıyı Ege Belediyelerinin en önemli sorunlarından birinin yaz ve kış dönemlerindeki nüfus farklılığına rağmen bütçeden ayrılan payın aynı kalması olduğunu dile getirdi. Her belediyenin kendi kriterleri olduğunu belirten Batur, “Özellikle kıyı ege dendiğinde kıyıdaki turizm ile ilgili bütün kentlerimizdeki en büyük problemlerden bir tanesi yaz kış nüfusu arasındaki fark. Kış aylarında 100 bin nüfuslu bir ilçemiz, yaz sezonunda 500 bin kişiye hizmet üretiyor. Ancak İller Bankası’ndan verilen pay 100 bine göre veriliyor. Geçmişten bu yana hep tartışılan bu konuda katsayı verilmesi önerisi var ancak her belediyenin kendi kriterleri var. Bu kriterlerin toplanması konusunda çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

Vergide güncelleme

Vatandaşa yeni bir vergi yükü olmadan belediye gelirlerinin nasıl artırılacağı konusunda Türkiye Belediyeler Birliği’nin yasa taslağı çalışması yaptığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili sorunları da aktardı. Vergi iadesi alacakları tahsil edilebilirse belediye bütçelerinde iyileşme sağlanacağını ifade eden Batur, hizmet üreten iki devlet kurumu arasında KDV uygulandığı ve kurumların birbirinden vergi almak zorunda olduklarını söyledi. Başkan Batur, vergi ile ilgili kalemlerde güncelleme yapılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Haberleşme vergisi alıyoruz ancak ev telefonu kullanan kalmadı. Bunun yerine kullanılan cep telefonları ve baz istasyonlarına göre düzenlenmesi gerekiyor. Havagazı vergisi de adı gibi hava oldu, çünkü havagazı yok. Bunun yerine de doğalgaz kullanımından pay verilmeli. Su faturasından alınan katı atık vergisi ise artezyeni olan, şebeke suyu kullanılmayan işyerleri dikkate alınarak elektrik faturasından alınmalı. Motorlu taşıtlardan da yol ve trafik katkı paylarının büyükşehir ve ilçe belediyelere verilmesi gerekiyor. Tekrar hatırlatmak isterim ki belediyelerimizin gelirlerini artıracak bu önerilerimiz vatandaştan ek vergi alınması şeklinde olmayacak. Bizim önerimiz zaten bahsettiğimiz kalemlerde alınan vergilerden belediyelerimize pay aktarılması yönünde. Bunlarla ilgili çalışmalar da Türkiye Belediyeler Birliğince yürütülüyor”

Kıyı Ege Belediye Başkanları ve meclis üyelerini bir araya getiren programda, mevzuat ve yeni yönetmeliklerin nasıl uygulanacağı hakkında bilgilendirme toplantıların yanı sıra seminerler de yer alacak Seminerlere Sayıştay eski daire başkanlarından Abdurrahman Acar ve İmar şehircilik uzmanı Abdurrahman Keleş’in konuşmacı olarak katılacak.

Etiketler:
 
Kültürpark Üretici Pazarı Açıldı
 
Hastanenin gülen yüzü emekli oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark Üretici Pazarı Açıldı
Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi ...
Ildır'da karaya vuran yunusun iskeleti Tabiat Tarihi Müzesi'nde
Ildır'da 5 yıl önce karaya vuran ve organik kısımları çürümek üzere Ege ...
Narlıdere metrosunda hedef 2022
Fahrettin Altay- Narlıdere Metrosu’ndaki çalışmalara ara vermeden devam ...
 
Çeşme'de 409 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla ...
Başkan Tunç Soyer makam odasını minibüse yükledi, mahallelinin ayağına getirdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de “seyyar makam” ...
Kültürpark Üretici Pazarı açılıyor
Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturacak üretici pazarlarını kent genelinde ...
 
Başkan Soyer'den birlik mesajı
İzmir'e hizmet etmiş milletvekilli, belediye başkanı ve meclis üyelerinden ...
İZMİR’den KAZDAĞLARI’na "SU ve VİCDAN YÜRÜYÜŞÜ" DEVAM EDİYOR
Efemcukuru’ndan Kazdağlarına su ve Vicdan Yaşam Yürüyüşü Koordinasyonu, ...
Ankara Katliamı'nda hayatını yitirenler ölümsüzleştirilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim 2015 tarihinde 'Emek, Barış ve Demokrasi ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri