Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
19 Aralık 2021 Pazar - 14:58

“Kara Kış Desteği” sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda başlatılan kara kış destekleri kapsamında gıdadan barınmaya, giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için 24,4 milyon liralık yardımda bulunuldu

“Kara Kış Desteği” sürüyor

Kara Kış Destek Hattı'nın yanı sıra bizizmir.com üzerinden de başvuru almaya başladıklarını söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz bugünlerde ihtiyacı olan tüm hemşehrilerimizin dün olduğu gibi bugün de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, her geçen gün giderek ağırlaşan yaşam koşulları nedeniyle başlatılan kara kış destekleri kapsamında Kasım ayının başından bugüne kadar İzmir'de binlerce haneye gıdadan barınmaya, giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için 24 milyon 421 bin liralık yardımda bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı 444 40 35 numaralı “Kara Kış Destek Hattı” üzerinden gelen çağrılara tek tek yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, talepleri kısa sürede yerine getirmek için seferber oldu. Büyükşehir, yardım taleplerine hızlı yanıt vermek için destek hattının yanı sıra bizizmir.com üzerinden de “Kara Kış Destek” başvurularını almaya başladı.

Kara Kış Destek Başvuru Formu
“Kara Kış Destek Paketi”nde nakdi yardım, temel gıda talebi, giysi yardımı, yakacak, eşya, bebek bezi ve mama olmak üzere 6 seçenek bulunuyor. Yardım talep eden yurttaşlar bizizmir.com üzerinden başvuru yapabiliyor. Kara Kış Destek Başvuru Formu'nda yardım konularından birini veya daha fazlasını seçebiliyor. Böylece yurttaşların destek alması tek bir seçenekle sınırlandırılmıyor.

Yanınızdayız
Ülkede derinleşen ekonomik krizinin etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiği bugünlerde ihtiyacı olan tüm hemşehrilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kriz belediyeciliği anlayışımızla yaşadığımız zor günleri, depremi, pandemiyi, sel felaketini nasıl el ele vererek, dayanışma ile atlattıysak şimdi de soğuk kış günlerinde ihtiyacı olan tüm ailelerimiz kapılarında Büyükşehir ekiplerimizi görecek. Biz yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayının başından bugüne Kara Kış Desteği kapsamında 17 bin 630 haneye gıda paketi dağıttı, 5 bin 815 haneye 8 milyon 488 bin liralık nakdi destek sağlandı. 804 adet hijyen paketi, 406 paket bebek bezi, 7 bin 366 adet battaniye ve yorgan, 99 adet soba, 648 adet elektrikli ısıtıcı, 400 çuval yakacak dağıtımı da yapıldı. Üçyol’da hizmet veren Bizİzmir Giysi Noktası ve Giyim Otobüsü üzerinden 704 haneye 31 bin 766 parça giysi, çocuklara ise 269 adet oyuncak verildi.

Sıcak yemek ve barınma
Kamuya ait özel eğitim ve yatılı kurumlara, ihtiyaç sahiplerine Dayanışma Noktaları aracılığıyla aşevinden 415 bin kişilik sıcak yemek, kumanya, kahvaltı, pide ve çorba ikramı yapıldı. İhtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine 20 bin bot ve mont, 4 bin 20 adet çölyak ve fenilketönüri gıda kolisi ulaştırıldı. 658 vatandaş hamam hizmetinden yararlandı, 64 vatandaş Basmane bölgesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan otelde konakladı. 92 haneye 386 adet ev eşyası verildi. Nakdi yardımlarla birlikte tüm bu desteklerin bedeli 24 milyon 421 bin lira oldu.

125 milyon lira kaynak ayrıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 yıllarını kapsayan kış ayları boyunca toplam 125 milyon lira tutarında sosyal yardım yapacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin kış aylarında yurttaşlara destek olmalarının önemini vurgulamıştı.

Etiketler:
 
Çeşme’de korkutan yangın!
 
"Sarıkaya'yı gazeteci olarak tanımıyoruz!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bu meseleyi herkesin vicdanına bırakıyorum"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'i ...
Zeytin Barış Festivali başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin yerel lezzetlerinden zeytin ve ...
TOKİ'den Çeşme ve İzmir'de dev satış!
Toplu Konut İdaresi Daire Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'in Aliağa, ...
 
Karaburun’un lezzetleri 81 ilin sofrasında!
Karaburun’a özgü sağlıklı ve doğal ürünleri tüketicilere buluşturmaya ...
Ege için fırtına ve sağanak alarmı
Meteoroloji, Ege Bölgesi'nde bugün ve yarın kuvvetli sağanak ve fırtına ...
Meteoroloji'den Ege'de fırtına ve yağmur uyarısı!
Meteoroloji Ege illeri için fırtına uyarısında bulundu. Yağmurlar da kaldığı yerden devam edecek.
 
Sakız Adası’nda korkutan deprem!
Bugün saat 15.00 sularında meydana gelen 4 şiddetindeki deprem Çeşme’de de hissedildi.
Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Çeşme ve diğer ...
Kadınlar “temsilde eşitlik” için yürüyecek
zmir Büyükşehir Belediyesi 5 Aralık Pazar günü Türk kadınına seçme ve ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri