Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
27 Mayıs 2022 Cuma - 11:50

“İzmir -Midilli seferleri 17 Haziran'da başlıyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer deniz turizmine ivme kazandıracak İzmir-Midilli seferlerini 17 Haziran'da başlatacaklarını açıkladı

“İzmir -Midilli seferleri 17 Haziran da başlıyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i turizm alanında dünyanın önde gelen kentlerinden biri haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir- Midilli seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in müjdesini Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda verdiği seferler için İZDENİZ çalışmalarını tamamladı. İlk sefer öncesinde Midilli Belediye Başkanı Kytelis Stratis ile bir araya gelen Başkan Tunç Soyer müjdeyi verdi. Alsancak Limanı’ndan ilk vapur seferi 17 Haziran Cuma günü sabah başlayacak.



Soyer: “Daha çok şey yapabiliriz”
Fuar İzmir’de dün bir araya gelen iki başkana Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Midilli Belediyesi meclis üyeleri, turizm kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.
Başkan Tunç Soyer, “Bütün dünya bir krizde. Bizim ülkelerimiz de krizde. Yapılacak tek bir şey var yerelde; bu krizi birlikte aşmak için gücümüzü artırmak ve birleştirmek. Birleştikçe krizlere karşı direncimiz artıyor. Atina'da bu nedenle bulunduk, Selanik-İzmir arasına bu yüzden sefer koymaya çalışıyoruz. Midilli-İzmir arasındaki seferleri bu nedenle yapıyoruz. Çünkü en yakın komşuluk ilişkileriyle ilerlenirse yol alınabiliyor. Komşuluk bizim kaderimiz. Bunun zenginliğini kullanmak bizim elimizde. O yüzden daha çok şey yapabiliriz. Sadece turizmde değil, kültür, sanat, ticaret, spor, eğitim, enerji gibi her alanda daha çok yapmak istiyoruz. Atina ile başlattığımız dört maddelik çalışma planı var, bunlarda yol alacağız. Şehirden şehire halklar arasında ilişki kuvvetlenirse, hükümetlerin müdahalesi de daha az olur. Ya da destek olmaya mecbur olurlar” dedi. Midilli hattı için biletlerin Midilli'de de satılmasını isteyen Soyer, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza'dan da kapı vizesi talebinde bulunarak, “Biz kar etmeyi düşünmüyoruz. Sadece bu hattı yaşatmak, bu şehirlerimize yapacağımız en büyük katkıdır. Aynı heyecanı sizden de görmek istiyoruz” dedi.



“İrademiz çok kuvvetli”
Tanıtımlara başlayacaklarını ve başarılı bir sezon geçirmek istediklerini belirten Soyer, “Biz size inanıyoruz, bunu başaracağız. Hepinize teşekkür ediyoruz. Daha iyisini de yapacağız, irademiz çok kuvvetli” dedi.

Stratis: “Midilli ve İzmir'i bağlayan şeyler ayıranlardan fazla”
Midilli Belediye Başkanı Kytelis Stratis, “Deniz yoluyla da birbirimize bağlanalım. Hem sizleri hem hemşerilerinizi görme fırsatı yakalarız. Fikir alışverişi yaparız, ürünlerimizi paylaşırız. İki yıllık pandemi sürecinin ardından da belediyelerimizi kalkındırsın. Midilli ve İzmir halkını birbirine bağlayan şeyler ayırandan daha fazla. Bir halk olduğumuzu hissediyoruz. Yerel bir makam olarak köprüleri kurarak hükümetlere bir mesaj vermek istiyoruz, iki halkın ne kadar yakın olmak istediğini göstermek istiyoruz. Biz iki halkın işbirliğine, dostluğuna, kardeşliğine inanıyoruz. Özellikle iki belediyenin. Midilli halkının da mesajı bu yönde. Bu görüşmenin, iki şehrin kardeş şehir olması yönünde de ileride bir adım olmasını umuyoruz. Sizleri Midilli'ye bekliyoruz” dedi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ise kapı vizesi için gerekli taleplerde bulunduklarını ifade etti.

İlk sefer 17 Haziran'da
Alsancak Limanı'ndan ilk vapur seferi 17 Haziran Cuma günü saat 09.30'da olacak. 2 saat 45 dakikalık yolculuğun ardından vapur Midilli'de olacak. Midilli'de iki gün kalacak vapur 19 Haziran Pazar günü öğleden sonra Midilli'den hareket ederek İzmir'e dönecek. Haftada bir yapılması planlanan İzmir-Midilli seferlerinin sayısı gelen taleplere göre artırılabilecek. 85 Euro olarak belirlenen gidiş dönüş ücreti, günlük kur üzerinden hesaplanacak. Tek yön ücreti ise 50 Euro olacak. İZDENİZ bünyesinde hizmet veren katamaran tipi İhsan Alyanak vapuru ile yapılacak seferlerin Türkiye acente işlemleri İZDENİZ tarafından yürütülecek. Bilet satışları online yapılacak ayrıca Alsancak Limanı içerisinde kurulacak ofiste de bilet satış hizmeti verilecek. Yeşil pasaport ve Schengen vizesi olanlar seyahatten yararlanacak.

Etiketler:
 
İnternet Haber Siteleri süreli yayın kategorisinde!
 
TRT Genel Müdürü," Bandrol artışı son derece normal"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 16 plaj ve 2 marinaya Mavi Bayrak
Türkiye'de 2022 yılında Mavi Bayrak dalgalandıracak plaj ve marinalar ...
İzmir artık Dünya Turizm Kenti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya ve turizm ...
Pandemi sonrası ilk Kruvaziyer Çeşme’de!
Pandemi nedeniyle iki yıllık aranın ardından ilk kruvaziyer gemisi bu ...
 
Pandemi sonrası ilk Kruvaziyer yarın Çeşme’de!
Tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi sonrası ilk Kruvaziyer gemisi yarın ...
“Bayram için mutlaka rezervasyon yaptırın”
Boyalık Beach Hotel Genel Müdürü, ETİK ve ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkan ...
Çeşme Projesi halka anlatılacak!
Çeşme Dayanışma Platformu’nun gerçekleştireceğe toplantıda ‘Çeşme Projesi’nin ...
 
Şimdi sıra turizmi 12 aya yaymak
Direct İzmir projesine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ...
Kıyı kenar düzenlemesi değişiyor!
Resmi Gazete’de yer alan duyuru ile birlikte hazine arazilerinde ve bakanlıkça ...
İzmir’e ilk gemi yarın geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri