Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
13 Nisan 2021 Salı - 11:44

İki Yüzlülüğün resmi

Nazım Hikmet eşi Vera’ya ithafen yazdığı “Saman Sarısı” adlı şiirinin içinde Abidin Dino’ya çağrıda bulunur ve ona şöyle sorar; “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?”

İki Yüzlülüğün resmi

 

Selma Artar

Abidin Dino’da mutluluğun resmini tek bir karede somutlaştıramayağını bildiğinden Nazım Hikmet’e şiirle cevap verir. 

Abidin Dino mutluluğun resmini çizemedi belki ama ben size ikiyüzlülüğün yazısını yazabilirim. 

Çeşme Belediyesi 30 Mart 2021 tarihinde sosyal medyası üzerinden “Doğanın İzinde- Alaçatı Sulak Alanında Yaşam” adında bir fotoğraf yarışması düzenlediğini duyurmuş ve şu metin ile paylaşım yapmıştı;

“Taşevleri ve şirin dar sokaklarının yanı sıra, eşsiz bir doğa harikası olan Alaçatı’mızın yaklaşık 150 kuş türüne ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? Alaçatı Sulak Alanı’nın zengin tabiatını sizin gözünüzden görmek istiyoruz. Alaçatı’nın doğal güzelliklerini yansıtan özgün fotoğraflarınızla “Doğanın İzinde-Alaçatı Sulak Alanında Yaşam” başlıklı fotoğraf yarışmamıza katılımınızı bekliyoruz.”

Sözü edilen yarışma Sulak alanda yaşayan kuş türlerimizi besleyip, büyütmez ama toplumda bir farkındalık yaratacağı ve ilgi uyandıracağı muhakkaktır. 

Lakin geçtiğimiz hafta içinde yine GündemAlaçatı ve Çeşme-Yarımada Çevre ve Doğal Yaşam Platformu paylaşımlardan bu bölgede çalışan devasa iş makinalarının, Alaçatı Kuş Cenneti Azmağını talan ettiğini gördük.

Bu alanda daha önce hayata geçirilen, etap etap ilerleyen Port Alaçatı Projesi malesef bu doğa harikası koyu ve kuşların doğal yaşam alanları tahrip etmeye devam ediyor.

Aralarında Çağla Kubat, Bora Kozanoğlu gibi ünlü sörfçülerin bulunduğu Alaçatı aşıklarının daha önceki senelerde Valiliğe başvurarak, koyun rüzgarını allak bullak eden ve kuşların doğal yaşam alanını tehdit eden bu Port Alaçatı projesini şikayet ettiklerini biliyoruz.

Projede yer alan usulsüzlükler bütün itirazlara rağmen önce kıyı kenar çizgisinin yeniden belirlenmesi ile başladı. Koyun şekline göre öyle bir kıyı kenar çizildi ki, bu işten anlayanlara ‘Pes’ dedirtti.

SİT koruma alanlarında yapılan usulsüzlükler de ayrı bir konu.

Yargı makamlarına daha önce kaç kez ihbarda bulunuldu. Lütfen bu projede evi olan SİT üyesini ve Vali Yardımcısı’nı bir araştırın diye. Bu projenin ikinci etaplarının yapılmaması için imza kampanyası bile düzenlenmişti. Maalesef Alaçatı muktedirlerin Port Projesine yenik düştü.

Diğer taraftan Port Alaçatı Projesinde, Çeşme Belediyesi’nin de % 5 lik bir payının bulunduğunu ve Çeşme Belediye Başkanın aynı zamanda Alataş Alaçatı İmar İnşaat’ının Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu da öğrendik.

3-5 zengin  villasının önüne teknesini bağlayabilsin diye! 150 kuş türünün, binlerce yıldır üreme ve göç yolu olan Sulak Alan hoyratça talan edilmekte  ve Dünyadaki sayılı sörf merkezlerinden olan eşsiz koyun rüzgar kalitesi de bozulmaktadır.

12 Nisan 2021 tarihinde, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi; “Alaçatı sulak alanında (Alaçatı Port) devam eden inşaatlar, kanuna aykırıdır. Yürütülen inşaat faaliyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız.” şeklinde ortak bir basın açıklamasında bulundular. 

Alaçatı Portta devam eden inşaatlar imara veya kanuna aykırı mıdır? 

Bilmem ama...

Firmanın kepçelerinin sulak alanı derinleştirmesi apaçık kanuna aykırıdır. Şahısların yasal bir zorunluluk olmadıkça denizi, gölleri, ırmakları karıştırması anayasamıza ve yasalara aykırıdır. Bilimsel yönden bu çalışmaların kuş türlerine zarar vermediği anlaşılmıştır yönündeki açıklamaların da gerçeklikle hiç bir ilgisi yoktur. Zira kuşlar bu alanı sığ, sulak alan olduğu ve besine kolayca erişebildikleri için tercih etmektedirler. Kepçelerin bu sulak alanı derinleştirmesiyle kuşların bu imkanı ve beslenme zinciri ortadan kalkacaktır. 

Çeşme Belediyesi’nin % 5 hissedarı bulunduğu mezkur şirket vasıtasıyla Alaçatı Sulak Alanının tahrip edilmesini kolaylaştıcı faaliyetlerde bulunmasına rağmen bir taraftan da fotoğraf yarışması düzenlemesi ikiyüzlülüğün tam bir resmidir!

Daha dün Şubat ayı içerisinde bu bölgede gerçekleşen hortum felaketinde, evlerinizin önüne bağladığınız tekneleriniz battı, 2 tonluk araçlarınız, çatılarınız havalara uçtu, camlarınız kırıldı, işçiler yaralandı, verilmiş sadakanız varmış ki can kaybı yaşanmadı. 

Tunç Soyer Başkanında dediği gibi; “doğa herkese ağzının payını veriyor.” ama biz insanoğlu nedense ders almayı bilmiyoruz.

O yüzden ne Abidin Dino mutluluğun resmini yapabilir ne de Nazım Hikmet “vatan hainliğinden!” vazgeçebilir.

 

Etiketler:
 
“Doğayı koruyacağız” demişti, kepçelerle daldılar!
 
Kupa Finali İzmir’de oynanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Doğayı koruyacağız” demişti, kepçelerle daldılar!
Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri’nin ortak basın ...
"Alaçatı İnşaatları Kanuna aykırıdır!"
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin ...
“Vatandaşlarımızın huzuru için buradayız”
Türk Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş yıl dönümünde konuşan Çeşme İlçe ...
 
Alaçatı’da 'İzale-i Şuyu' satışı: Tam 147 milyon TL!
Çeşme Alaçatı sınırları içerisinde yer alan 127 bin 897 metrekarelik taşınmaz ...
Çeşme Emniyeti’ne destek mesajı
Çeşme Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği bir basın ...
Çeşme’de Hz. İsa Heykelini çaldılar!
Çeşme’de geçmişi 1800’lü yıllara dayandığı düşünülen yıkık Şapel üstündeki ...
 
Çeşme Adliyesi’nde Koronavirüs!
Çeşme Adliyesi’nde görevli 7 personelin Koronavirüs testlerinin pozitif ...
Çeşme Polisi affetmedi!
Kovid 19 tedbirleri kapsamında Çeşme’de yapılan uygulamalarda kurallara ...
Çeşme Sahil Güvenlik ölümden kurtardı!
Yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isterken Yunan unsurları tarafından ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri