Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
27 Mart 2019 Çarşamba - 17:41

Genç Turizmciler Yarışması'na komşu da geldi

Bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Turizmciler Yarışması'na, Türkiye'nin 30 il ve ilçesinden gelen öğrencilerin yanı sıra, bu yıl Yunanistan'ın Sakız adasından da öğrenciler geldi.

Genç Turizmciler Yarışması na komşu da geldi

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün oluru ile, Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, birincisi 2015 yılında, ulusal düzeyde yapılan ve geleneksel hale getirilen Genç Turizmciler Yarışıyor etkinliğinin beşincisi, Çeşme çarşısı girişindeki meydanda gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinden gelen 30 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yunanistan'ın Sakız adasından gelen Data Culinary School öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, "Geçmişten günümüze yöresel lezzetler" konulu yemek, "Geçmişten günümüze yöresel içecekler" konulu servis ve "Geleneksel Türk Motifleri" konulu yaratıcı yatak yapımı yarışmaları yapılıyor

İki gün sürecek yarışmanın açılışına, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

"Yarışırken deneyim kazanacaklar"

Folklör gösterisi ve alevli tava gösterisi ile başlayan yarışmanın açılışında bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan, çok güzel bir etkinlikte  buluştuklarını belirterek, "Beşincisi düzenlenen bu etkinliğin bir farklılığı var. Artık ulusal boyuttan uluslararası boyuta taşındı. Komşumuz Sakız adasından da konuklarımız geldi. Komşumuzdan ve ülkemizin değişik il ve ilçelerinden gelen 30 okulun öğrencilerine hoş geldiniz diyoruz. İyi bir yarışma olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz, hem yarışacaklar, hem de deneyim kazanacaklar. Bu organizasyonu düzenleyenlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

"İlle de mesleki eğitim"

Çeşme Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker de yaptığı konuşmada, "Mesleki eğitim şenliğimize hoş geldiniz. Birçok insan benim branşımın edebiyat olduğunu sanıyor. Oysa benim ana branşım turizmdir. Çeşme'de 8 yıl, Yiyecek İçecek Öğretmenliği yaptım. Aramızda bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Seyfettin Ünal da turizmci. Bundan sonra artık karşılıklı eleştiriyi bırakacağız. Birlikte ne yapabiliriz, ona bakacağız. Bu güzel görüntü, Çeşme'nin sizlerin, herkesin emeğinin sonucu. Ben mesleki eğitim konusunda çok dertli, çok konuşacak biriyim, ama böyle güzel bir etkinliği uzun konuşma ile bölmek istemiyorum. Benzer birçok faaliyette mesleki eğitimi anlatmamız, liselerden yada adsız sansız üniversitelerden, bir sürü emek ve parayla mezun ettiğimiz çocukların istihdamsızlığına seyirci kalmamamız gerekiyor. İlle de mesleki eğitim" diyerek sözlerini tamamladı. 

Yapılan konuşmaların ardından başlayan yemek yarışmasını, protokol üyeleri de izleyerek, yarışmaya katılan okulların Yiyecek İçecek Öğretmenleri'nden yapılan yemeklerle ilgili bilgi aldılar. 

Yunanlı yarışmacılar, tekrar katılma dileğindeler

Öte yandan, Yunanistan'ın Sakız adasından gelen, 1'okul yöneticisi, 1'i öğretmen, 6'sı öğrenci, Data Culinary School ekibi, Çeşme'deki bu organizasyona ilk defa katıldıklarını belirterek, "Çok güzel bir organizasyon. Alan ve etkinlik çok güzel. Biz de Yunan mutfağından tadlar sunacağız. Önümüzdeki yıllarda da bu güzel etkinliğe katılmayı arzu ediyoruz. Yarışmadan çok, dostlukların arkadaşlıkların gelişmesi dileğindeyiz" dediler. 

 

 
Meteoroloji'den Denizciler için Fırtına Uyarısı!
 
Bu fuarın sahibi İzmir’dir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkışlarla veda etti!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 5 yıllık görev süresinin sona ...
Çeşme Marina’dan Kalamar Yumurtlama Yapay Resif Projesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Kalamar Projesi” kapsamında ...
Genç aşçılar 33 madalya kazandı
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından Fethiye'de düzenlenen ...
 
Alaçatı Ot Festivali yine dopdolu geçecek
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali ...
Çöp yuvasını bahçeye çevirdi
Çöp yuvası haline gelen arsayı temizleyerek bahçeye çeviren Nermin Korkmaz, ...
Özel çocuklardan özel pizza
21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle mutfağa giren Çeşmeli özel ...
 
Başkan Dalgıç Özel Konuklarını Ağırladı
Çeşme Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, Çeşme Belediye Başkanı ...
ADD'den Çanakkale mesajı
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi, bir yazılı mesaj yayınlayarak, ...
Minnet ve şükranla anıldılar
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri