Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
22 Şubat 2017 Çarşamba - 17:30

Dalgıç, Kuşadası'nda konuştu...

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, turizmde yaşanan en büyük sıkıntılının güvenlik sorunu olduğunu söyledi.

Dalgıç, Kuşadası nda konuştu...

Kuşadası’nda düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda Kıyı Ege Belediyeler Birliği toplantısında konuşan Dalgıç, “ Çeşme, Türk turizmi için çok önemli bir bölge. Ülkemizin içinde bulunduğu konum, malumunuz üzere turiizm sektörünü çok fazla etkiledi. Yerel ve genel idarelere turizmin önünü açabilecek çok fazla verilmeli. Bu masanın etrafında oturan belediye başkanlarının geçim kaynağı turizm. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Planlama açısındn çok ciddi katkı verilmeli, yatırımcıların önününü açabilecek uygulamalar hayata geçirilmelidir. Bir villa yapacak A şahsın arsa bedeli ile turizm tesisi yapacak yatırımcının arsa değeri aynı konumda değerlendirilirse turizmi geriye atmış oluruz” dedi.

 

Dalgıç, Çeşme’de ciddi işsizlik olduğunu da sözlerine ekleyerek, “ Bugün, batının en uç noktasında bulunan Çeşme’de işssizlik var. Bu turizmden kaynaklanıyor. Buraya vatandaş yatırım yapmaya geliyor, yerel idare olarak planlama çalışması yapıyoruz ama 3 sene sürüyor. İnşaat ruhsatı verip yabancı ortaklıklarla önünü açtığım alanlar bugün korunacak alanlar konumuna geldi. Turizmdeki sıkıntının kaynağı ülkemizin içinde bulunduğu güvenlik anlamındaki sıkıntılardır. Bunların acil bir şekilde ortadan kaldırılması lazım. İstihdam ile ilgili problemin çözülmesi gerekiyor. Turizme yatırım yapmış kişilere ciddi muafiyetler getirilmesi gerekiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeleri ve sektörün önde gelen 100 firması profesyonel alıcılarla  Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda (Aegean Hosttech) buluştu. Fuar aynı zamanda güçbirliğine de sahne oldu. Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanları da fuara tam kadro katıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Türk turizmi 365 gün hem yerli hem yabancı  tüm misafirlerini ağırlamaya hazır” dedi.

Efes Kongre Merkezi'nde 22-25 Şubat 2017 tarihleri arasında GL Platform tarafından düzenlenen Aegean Hosttech, ilk gün renkli ziyaretçi akınına uğradı. Fuar katılımcıları arasında yer alan otel, restoran, kafe ve eğlence dünyasının işletmecileri, dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, servis ve ikram ekipmanları, temizlik, gıda ile sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı elde etti.  



Fuarın açılışına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Selçuk Kaymakamı  Ayhan Boyacı ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı,  Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel ile ilçe ticaret odaları başkanları ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy, yaz aylarında Kuşadası’nı da içinde barındıran turizm destinasyonun toplam 5 milyona yakın turist ağırladığına dikkat çekerek  “Turizmde karşı karşıya olduğumuz çetin savaşı en  az zayiatla aşmamız için merkezi birimler, yerel yönetimler, sektör ve sivil toplum örgütleri tam kapasite çalışıyor ve hiç de küçümsenmeyecek katkılar yapıyor.  Bu fuardan beklentimiz büyük. Turistik bir şehirde yaşayan insanlar olarak bu mevsimde fuarın getireceği canlılık ile burada ortaya konulan güçbirliğiyle yazın başımızın dik olacağına inanıyoruz” dedi. 

 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da Ege ekonomisinin temelinde turizm olduğunu, sektörün lokomotifi olarak da Kuşadası, Çeşme, Selçuk’un öne çıktığını belirtti. İki yıldır sektörün içinde bulunduğu olumsuz tabloyu tersine çevirmek için tüm kesimlerin çalıştığını, bu yıl ise yerli turizmin öne çıktığını söyledi.

Fuarın tüm Ege  turizm sektörünün ateşini yaktığını ifade eden Kayalı, “Türk turizmi 365 gün hem yerli hem yabancı  tüm misafirlerini ağırlamaya hazır.  Gastronomiden kültür turizmine, kruvaziyerden ören yerlerimizle kültür tarih turizmine kadar tüm çeşitliliğimizle turizme hazırız” diye konuştu.

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, ilk fuarın Rusya krizine, ikincisinin de devam eden sektördeki sarsıntıya karşın düzenlemekten vazgeçmediklerine dikkat çekerek,”Çünkü biz turizmcimize, sektörümüze, dünyanın tüm insanlarını en iyi şekilde ağırlayan insanlarımıza inanıyoruz. İki yıldır gördüğümüz ise Türk turizmi, bu krizden çıkacak ve dünyanın sayılı turizm ekonomisine sahip ülkeleri arasında yer alacaktır.Bunu gönül rahatlığıyla söylememizin nedeni, geleceği gören ve önlemini alan, sürekli daha iyisi için çalışan bir ‘güçbirliği’ var.Aegean Hostecch, 2017 turizm ateşini sezon öncesine yaktı. Bu ateş giderek büyüyecek” dedi.

EN İYİLER YARIŞTI

Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andereas Gugler ile birlikte 14 ülkeden aşçılar, Anadolu Mutfağı için Türkiye’ye gelecek. Gugler, Anadolu mutfağının zengin bir mozaiğe sahip olduğunu belirterek “Türk mutfağının dünyada popüler olması gerekiyor çünkü bunu hakediyor” dedi.

Aegean Hosttec), turizmin dışında gastronominin de nabzını tuttu. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından fuar bünyesinde düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası’nın ilk gününde lezzet fırtınası yaşandı. Ana tema olarak Anadolu Mutfağı belirlenen yarışma için aşçılar en lezzetli yemek için yarıştı. İtalya, Almanya, Romanya, Suudi Arabistan, Malezya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, İsrail, Singapur, Mauritius, Montenegro’dan milli katılım düzeyinde aşçıların yer aldığı yarışma, fuar ziyaretçilerinden de büyük ilgi gördü.

 
Fazıl Say'dan Müjdat Gezen'e destek
 
Tutuklandılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakız'da Karnaval zamanı...
Yunanistan’ın Sakız (Chios) adası, bu haftasonu gerçekleştirilecek olan ...
CHP Kadın Kolları'ndan ADD'ye ziyaret
Çeşme CHP Kadın Kolları, ADD’ye bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Denizden iki ceset çıkarıldı...
Çeşme'de, bir yıldan fazla bir süredir denizde olduğu sanılan, biri kadın, ...
 
Yatlara Bayrak düzenlemesi...
Yabancı bayraklı yatlar yılda en fazla 90 ya da 120 gün Türk limanlarında ...
İş ve aş” seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Tek amacımız iş ve aş ...
“Umut sürüsü” büyüyor
306 koyun-keçiyle başlandı, şimdi sayı 6 bini aştı.
 
Hedef EuroVelo...
Kent içindeki 39 kilometrelik bisiklet yolunu 2017 sonunda 90 kilometreye ...
Siz de farkında mısınız?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk Engelli ...
Türk Hareketi Derneği İzmir Şubesi'nden TGS'ye ziyaret
Türk Hareketi Derneği (THD) İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Lütfü Demirağlı, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri