Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
14 Nisan 2021 Çarşamba - 00:35

Çeşme’de yıldızı parladı, dünya’da 1 numara oldu!

Pandemi öncesi Çeşme ve Alaçatı Beach Club’larının vazgeçilmez DJ’leri arasında yer alan Ongun Tütüncü, 90 ülkenin yarıştığı alternatif müzik liginde zirveyi tekeline aldı.

Çeşme’de yıldızı parladı, dünya’da 1 numara oldu!

Covid-19 salgınının dünyada müzik ve müzisyenler üzerindeki olumsuz etkileri devam ederken, 36 yaşındaki İzmirli yetenek Ongun Tütüncü pandemiyi fırsata dönüştürdü. 

Pandemi öncesinde Çeşme ve Alaçatı Beach Club’larının aranan ismi DJ Ongun Tütüncü, Amerika , Almanya , İngiltere’nin başı çektiği ve dünya üzerinde 90 ülkenin yer aldığı listelemelerde üst sıraları neredeyse tekeline aldı. Üretmiş olduğu alternatif müzik yapımları ile küresel digital satış listelerinde üst sıralardan inmiyor. 

Eve kapanmaların başladığı 2020 yılını bestelerle değerlendiren genç yetenek, 2021 Ocak ayından bu yana dünya listelerinde defalarca üst sıralarda yer almakla kalmadı. Hem kendi, hem de Türkiye’nin adını ilk 100 arasında ilk 10 sıraya sabitleme başarısına imza attı.

Ongun Tütüncü, 20 yıllık DJ’ lik kariyerini pandemi döneminde üretime odaklı bir şekilde devam ettirme kararı almasının ardından, kendi plak şirket oluşumunu kurdu. Yetenekli prodüktör arkadaşlarıyla seri üretime başladı. Aynı çatı altında yetenekli Antalyalı Dj Anıl Bütün ile güçlerini birleştirip şirketlerini, global müzik dağıtımı yapan bir dağıtıcıyla anlaşarak, küresel platformlara taşıdılar. İlk çıkardıkları derleme albüm, Beatport isimli küresel satış yapan sitede 1 numaraya kadar tırmanıp haftalarca orada kaldı. Böylelikle kürsel alanda bilinen milli bir plak şirketi olma unvanı elde ettiler.

Tütüncü’nün yaptığı bir çok üretim dünya listelerinde üst sıralara tırmanmaya devam ediyor. Aynı çatı altında güç birliği oluşturduğu Anıl Bütün’ün neredeyse dünya genelindeki en büyük rakibi olarak kendisini zorlayan tek rakip haline geldiğini belirten Ongun Tütüncü, ulaşılan başarıyı şöyle anlattı:

‘’Merak edip bakmak isteyenler için plak şirketinin ismi LoudUnderground. instagram ve facebook sayfaları aynı zamanda internet siteleri mevcut. Elektronik müziği ülkemizde ve küresel boyutta en iyi şekilde temsil ediyorlar Beatport , Juno Records , Tracxsource gibi digital satış platformlarının yanı sıra Spotify, deezer, tidal gibi önemli online stream (müzik dinleme) sitelerinde de sıklıkla dinleme alan parçalara imza atmış durumdayım. 2 Nisan da kendi plak şirketimiz LoudUnderground tan çıkarmış olduğum 2 parçalık kısaçalar, ‘Lust’ isimli çalışmasıyla şu anda Beatport satış platformunda 1 ve 2 numaralı sıradaki yerini koruyor. Amerika, Almanya, İngiltere’nin başı çektiği ve dünya üzerinde 90 ülkenin yer aldığı bir ligde ulaştığım bu başarı benim için onur verici bir gelişme.  Yapımlara dünya genelinde ilgi ve dinleme grafiğimi sözünü ettiğim platformlarca sabitlenmiş durumda. Onun haricinde ürettiğim alternatif tarz, Uganda, Gana, Senegal’e kadar uzanan bir dinleyici kitlesine hitap ediyor. Genel olarak ülkemizi temsilen çok az artistin boy gösterebildiği bu listelerde üst sıraları zorlamak, hayli iddialı bir başarıyı temsil ediyor.’’

Günümüz elektronik müzik akımını yakın dönemde duymaya hazırlandığımız futurist akım ile birleştirip öncü ve kendine has yorumladığını belirten Tütüncü, ‘’Ocak 2021'den itibaren 12 parçam yayınladı. Bu parçalardan üç tanesi bir numara olurken diğer tüm parçalar da ilk üçe girdi. Listenin önemini şu şekilde anlatmak gerekirse; Alternatif akım öncüsü tüm dünyaca ünlü DJ’ler LoudUnderground oluşumumuzun ve benin imzamı taşıyan parçaları çalmaya başladılar bile’’ diye konuştu. (Ajans Bizim/Oğuz Örnek)

 
Kısmi Kapanma dönemi başlıyor!
 
ÜNAL ERSÖZLÜ’DEN “DOĞU FELSEFESİ”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir UNESCO Dünya Mirası Alanları’nın şehri oluyor
Efes ve Bergama’dan sonra İzmir’de dört yeni alanın daha Dünya Mirası ...
Rasim Öztekin hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Koca, sanatçı Rasim Öztekin'in, geçirdiği kalp rahatsızlığı ...
Şadan Hoca Datça'da ölümsüzleşti
Onlarca kitap yazan binlerce öğrenci yetiştiren , gazetecilerin hocası, ...
 
İzmir Yarımadası Son Yaz dizisine sahne oluyor
Fox Tv’de 1 Ocak’ta başlayacak Son Yaz dizisinin çekimleri, İzmir Sinema ...
Piri Reislilerin resimleri Da Vinci’nin evinde
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 4. sınıf öğrencilerinin Leonardo Da ...
Çeşmeli Fotoğraf Sanatçısı İz TV konuğu oluyor.
Çeşme’nin sevilen fotoğraf sanatçısı Arda Gönül, bugün İzmir Edebiyat ...
 
Folkart Gallery Fikret Mualla sergisi ileaçılıyor
Folkart Gallery ev sahipliğindeki “Yalnız ve Yaralı Bir Hayat: Fikret ...
Çeşme’de sürpriz doğum günü partisi
İzmir iş dünyasının ve cemiyet hayatının önemli isimlerinden Serkan Durur, ...
Çeşme'de rahatsızlandı, İzmir'de Hastaneye kaldırıldı
Türk sanat müziğinin 'Diva'sı Bülent Ersoy, mide rahatsızlığı nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri