Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>SAĞLIK
16 Şubat 2019 Cumartesi - 09:37

Çağın hastalığı kansere dikkat çekildi

KETEM Mobil Tarama Projesi kapsamında, kanser taramasının önemine dikkat çekilen ilçe gezilerini sürdüren İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız ve İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, 25. İlçe gezisini Çeşme'ye gerçekleştirdiler.

Çağın hastalığı kansere dikkat çekildi

Konukları, Çeşme Hükümet Konağı girişinde Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediyesi Başkan Vekili Banu Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nezih Berber,  resmi kurum ve kuruluş amirleri ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Cemil Derici karşıladı. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın eşi Sema Kara ise İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız'a bir buket .çiçek verdi. 

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, "Konumuz, hepimizin ve tüm vatandaşlarımızın bildiği kanser. Dileriz ki, kanser, ailemizden, hepimizden uzak olsun. Kanserin neticesi, maalesef ölüm. Akrabalarımızdan, yakınlarımızdan bu hastalığa yakalananlar var. KETEM Mobil Tarama Projesi, İzmir Valimiz Erol Ayyıldız'ın başkanlığında, değerli eşi Dilek Didem Ayyıldız'ın himayelerinde, İzmir'in tüm ilçelerinde devam ediyor. Çeşmemiz'de de bir hafta süreyle kanser taraması yapıldı. Projeyi hazırlayan, destekleyen, yürüten herkese ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecekte kanser gibi bir hastalığın kalmadığı, kanserden ölümlerin olmadığı bir dünya diliyorum.  Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

"Erken tarama yaşam demekse, geç evreli meme kanseri, ölüm demek"

İzmir Valisi'nin eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız da yaptığı konuşmada, "Her 3 dakikada bir meme kanserinden dünyada bir kadını kaybediyoruz. Her 8 kadından bir tanesi meme kanseri riski altında. Biz ne kadar mücadele edersek edelim, kanser yayılmaya devam ediyor. Onun için biz kanser taramalarını mobilleştirip halkımızın ayağına giderken, ne kadar ölümcül olduğunu göz önünde tutarak, 9 yıl önce bu çalışmalara başladık. O zaman meme kanseri, 9 kadından birisinde vardı. 9 yıl önce 8 dakikada bir kadın ölüyordu. Meme kanseri taramalarında tek dezavantajımız, mahremiyet içermesi ve kadınımızın pembe bahanelerin arkasına saklanıp, şikayetinin olmasını beklemesi. Kendi bilinçaltına atarak, geciktirmesi. Bu noktada, pembe bahanelerin ne kadar anlamsız olduğunu, bunun çok kolay bir işlem olduğunu, devletimizin tamamen ücretsiz bir hizmeti olduğunu, aslında çok yavaş ilerleyen bir kanser olduğunu anlatmamız gerekiyor. Kadınımız 40 yaşından sonra bir tarama yaptırsa, onda oluşacak kanser, 5 - 10 yılı bulabiliyor. Erken tarama yaşam demekse, geç evreli meme kanseri, ölüm demek" diye anlattı.

"Kanser taraması sağlıklı iken yapılmalı"

Kanser taramasının sağlıklı kadınlarda olduğunun anlatılması gerektiğini vurgulayan Ayyıldız, "Hastalarda yapılan işlemin adı, tanıdır ve tedavi gerektirir. Kanseri erken evrede yakalamak için, kadında şikayet olmaması gerekiyor. Kadının, sağlıklı iken kanser taramasını yaptırması gerekiyor. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarından destek bekliyoruz. Pembe bahanelere ve tarama gecikmelerine engel olalım. Ayrıca yaptırıp yaptırmadıklarını takip edelim. Rahim ağzı kanserine baktığınızda, 45 yaş altı kadınlarda ölümün ikinci nedeni. Çok hızlı yayılıyor. Sıkıntılı bir tedavisi var. 30 yaşından sonra her kadın rahim ağzı kanser taramasını mutlaka yaptırmalı" diye uyarıda bulundu. Ayyıldız, KETEM mobil aracının bu yıl Çeşme'de bir haftadan daha fazla kalacağını da sözlerine ekledi. 

"Sağlıklıyken sağlığımızın değerini bilelim"

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur da bir konuşma yaparak, "Kanserden korunma, yapılanlar ve yapılması gerekenleri konuşmak üzere bir araya geldik. Kanserde koruma amaçlı yapacaklarımızla, yaşayacaklarımızı değiştirebiliriz ve daha sağlıklı bir hayat yaşayabiliriz. Çok aktif olmayan bir hayat yaşıyoruz. Telefon, televizyonun başında ve daha çok teknolojiyle yaşıyoruz. Ama sporu öteliyoruz. Hayatımıza sporu katmamız gerekir. Obeziteyle mücadele edeceğiz. Obezite ile mücadele ederken, kansere giden süreci ötelemiş olacağız. Sağlıklıyken sağlığımızın değerini bilelim" diye konuştu. 

 
CHP’de Adaylar vitrine çıkıyor!
 
" Çılgın değil akıllı projelerimiz var!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay, "Öykü"ler için yeniden geliyor
15-16 Ocak tarihlerinde Çeşme'ye gelerek Öykü Arin için kök hücre ve azalan ...
Öğrenciler bilgilendirildi, velileri bağışta bulundu
Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu'nda düzenlenen toplantıda öğrenciler ...
Çeşmeliler, Öykü'lere umut olmak için kan verdi
Yüzlerce Çeşmeli, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen, 3,5 yaşındaki Öykü ...
 
Öğrenciler kök hücre bağışı hakkında bilgilendirilecek
Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu'nda öğrenciler, kök hücre bağışı ...
Öykü Arin'e Çeşme'den de doner aranacak
İzmir’de yaşayan ve nadir görülen Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı ...
''Bebek dostu hastane'' ünvanını aldı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi, "Bebek dostu hastane" ünvanı almaya hak kazandı.
 
Başhekim Birol, Anestezi Teknisyenleri'nin günlerini kutladı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
Başhekim Birol, diyabet diploması verdi
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
"Ağız sağlığı vücut sağlığını da etkiler"
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Çeşme Alper Çizgenakat ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri