Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2019 Pazartesi - 14:31

CHP'li Serter’den İzmir manifestosu

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ankara Arena’da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi aday tanıtım toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan Cumhuriyet Halk Partisi 2019 yerel seçim bildirgesini değerlendirdi.

CHP li Serter’den İzmir manifestosu

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 maddelik seçim bildirgesinin İzmir halkının ruhuna, yaşam tarzına ve demokrat duruşuna çok uygun olduğunu ve İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimlerde gerek devam eden başkan adaylarıyla gerekse yeni adaylarıyla her zamankinden daha ciddi bir motivasyonla sahada ve halkın yanında olacağını söyledi. Serter, İzmir’in her türlü altyapı, ulaşım, çevre ve sosyal politikalarının çözümü noktasında bir milletvekili olarak Ankara’da elinden gelen desteği vereceğinin altını çizdi.

“Siyasetin en temel ilkesi şeffaflıktır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 maddesini İzmir’e uyarlayan Serter, İzmir’i herkesin birbirine saygılı davrandığı bir şehir olarak değerlendirirken eşit vatandaşlık anlayışının çok yaygın olduğu İzmir’in “halka saygılı” sosyal demokrat belediye başkan adaylarının çok başarılı olacaklarına emin olduğunu söyledi. Halka yönelik hizmet veren ve halka yönelik halkça eşit paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin, rantı “halkın yararı” olarak gördüğünü, Cumhuriyet Halk Partisi için yandaş olmadığını, vatandaş olduğunu belirten Serter, “Bugüne kadar bütün açıklığıyla hesap veren, şeffaf ve adil bir yönetim sergileyen İzmir’in sosyal demokrat belediye başkanları bundan sonra da her kuruşun hesabını halka vereceklerdir. Siyasetin en temel ilkesi şeffaflıktır önce yerelden başlamalıdır. Asgari ücretten, toplu iş sözleşmelerinde işçilerin haklarını gözetmeye kadar yoksullukla mücadele politikaları her zaman Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin önceliklerinden olacaktır. İzmir’in belediyelerinde de asgari ücret 2200 TL’dir. İzmir, Türkiye’nin sanayi, turizm, ticaret ve tarım başkentlerinden biri olarak üreten ve her zaman her alanda istihdam yaratan kentlerinden olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“İzmir çığır açan bir kent olmalı”

Üniversiteleriyle, yaşayan genç nesliyle, yerel ve ulusal yatırımlarıyla ve yatırımcılarıyla İzmir’in her zaman yenilikçi, akıllı ve teknolojinin her alanda kullanıldığı bir şehir olacağını ifade eden Serter, “Teknoloji üsleri, bilimin her alana yayıldığı istihdam alanlarıyla İzmir birçok alanda çığır açan bir kent olmalıdır. İzmirli, sağlıklı ulaşımı ve altyapısı tamamlanmış bir şehri hak ediyor. Altyapı sorunlarının öncelikle yerel yönetimlerin kısa ve orta vadede ortaya koyacakları planlarla ve merkezi hükümetin de yapıcı desteğiyle çözüleceğine inancımız tamdır. İzmir, deniziyle, doğasıyla, ormanları, yeşil alanlarıyla nefes alan bir kenttir. Bu kentin ranta ve imara kurban gitmesini önlemek yine sosyal demokrat belediye başkanlarının önceliği olmalıdır ve olacaktır. Engelliler başta olmak üzere tüm dezavantajlı tüm grupların sorunları İzmir’in yerel yöneticileri, ben ve benim gibi tüm sosyal demokrat, insandan yana, yaşamdan yana olan siyasetçileri tarafından öncelikli hale getirilecek ve sosyal adaletin daha fazla sağlanması için yerel ve ulusal siyaset düzeyinde çaba sarf edilecektir. Bu grupların temsilcilerinin karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları için her şey yapılacaktır” dedi.

“İzmir’imize daha çok huzur vermek elimizde”

İzmir’in kültür ve sanat şehri olduğunu, sokaklarından, ilçelerinden, il merkezine kadar her yeri kültür kokan bir şehri daha da çok sanatla buluşturmak yerel yöneticilerin her zamankinden daha çok görevi olacağına dikkat çeken Serter, “Bir halkın vizyonunu genişleten, hayattaki nefes aldığı damarları açan kültür ve sanat özellikle İzmir için vazgeçilmezdir. Bu noktada İzmir’e ulusal politikalar noktasında da katkı sağlanması için elimden geleni yapacağım. Yaylalarına, zengin alanlarına, ormanlarına, denizlerine her zaman sahip çıktığımız güzel İzmir’imizin doğa dostu şehir olarak kalması için merkezi hükümetlerin politikalarının geliştirilmesi noktasında da elimizden gelen desteği vereceğiz. Yüzyıllardır birçok medeniyetlerin yaşadığı İzmir’in, farklı kültürlere ev sahipliği yapan İzmir’in her renk ve sesten insanlarının sağlıklı ve mutlu yaşaması ve İzmir’imize daha çok huzur vermek elimizde” diye konuştu.

 
Ekrem Oran'dan sosyal konut müjdesi
 
Belediye Başkan Adayı Oran, Çorumlular'la buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem Oran'dan sosyal konut müjdesi
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Belediye Başkanı Muhittin ...
CHP seçim bildirgesini açıkladı
CHP, Ankara'da düzenlediği toplantıyla Belediye Başkan adaylarını tanıtırken, ...
Kocaoğlu'ndan Zeybekçi'ye: Ben buradayım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çok sevdiğim bir söz ...
 
Ekrem Oran STK ziyaretlerine başladı
31 Mart yerel seçimleri için saha çalışmalarını yoğunlaştıran Çeşme CHP ...
"AKP'nin seçim vaadi ile Hulusi Akar çelişti"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ...
CHP İzmir’de startı verdi
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de seçim startı verildi. CHP İzmir İl Başkanı ...
 
“Zor bir seçim olacak!”
Millet İttifakı’nın diğer ortağı İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, ...
Krizin sorumlusu CHP değil
Beydağ'ı ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ülkede her kesimi etkileyen ...
Çipras, Ayasofya'yı ziyaret etti.
Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, İstanbul ziyaretine Ayasofya’dan başladı.
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri