Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2019 Pazartesi - 18:50

CHP İzmir’de bayramlaşma

CHP İzmir İl Örgütü, İzmir Sanat’ta gerçekleşen törende bayramlaştı. İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer programda önemli mesajlar verdi.

CHP İzmir’de bayramlaşma

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün organize ettiği bayramlaşma programından önemli mesajlar çıktı. Ramazan Bayramı öncesinde Kültürpark’ta bulunan İzmir Sanat’ta yapılan törene İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, örgüt yöneticileri, eski vekiller, eski başkanlar ve çok sayıda partili katıldı. 

İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada, “Her milli bayramımızda olduğu gibi, dini bayramlarımıza da bence kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başlamalıyız. Bugün özgür bir mille olarak inançlarımızı dilediğimiz gibi yaşayabiliyorsak, dini bayramlarımızı dilediğimiz gibi kutlayabiliyorsak bunu önce ebedi liderimiz Atatürk'e, sonra da bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimize borçluyuz. Onlar sadece vatanın özgürlüğü ve namusu için değil, demokrasisi ve cumhuriyeti içinde can verdiler. Yani, içinde bulunduğumuz ramazan ayında bizlerin verdiği mücadele gibi. Ramazan adaletli, merhametli, vicdanlı ve hoşgörülü davranmanın en güzel örneklerinin verildiği aydır. Birileri, bu mübarek ayda adalet yerine, hukuksuzluğu, vicdan yerine mevki ve makamı, hoşgörü yerine de bencilliği ve kavgayı tercih ettiler. Bu bayram gününde, tüm Türkiye'ye yaşatılan bu karamsar tabloyu daha fazla anlatmak istemiyorum. Biz nasıl 31 Mart'ta halkımıza güvendiysek, yine güveniyoruz” dedi. 

Denizli’nin Honaz ilçesinde yenilen seçimlerde CHP’li adayın rakibine 2 bin 338 oy farkı hatırlatan Yücel, “23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun hakkını vatandaşın verecek. Göreceksiniz, 23 Haziran gecesi Ekrem İmamoğlu kaldığı yerden İstanbullu için çalışmaya, İstanbul'un rantını iktidara yakın vakıflarla, cemaatlerle değil, İstanbul halkına dağıtmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Honaz’daki sonuç aslında gerçekten çok önemli bir gösterge. 7-8 oy farktan 2 bin kusur oy farka gitmek bambaşka bir gösterge. 15-20 bin seçmenin oy kullandığı bir yerde çok büyük bir başarı. Emek veren roman kardeşlerimin, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen destek verenlerin mutlaka katkısı var. Ama aynı zamanda bu Türkiye’de büyüyen umudun da göstergesi. Bu seçim sonucunun İstanbul’daki seçim sonuçları için de bir gösterge olduğunu söylemek isterim. Tabii ki Türkiye’de büyüyen umut, hakkı elinden alınan mağdur edilen, haksız bir şekilde mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu için de önemli bir umudun büyümesi anlamını taşıyor. AKP ve MHP’ye oy veren seçmen de bu mağduriyetin ne demek olduğunun farkında. Aşağıdan büyüyen bir umut dalgasından bahsetmek mümkün. Elbette kalan sürede bizi rahatlatacak bir şey değil bu. Çok daha sıkı bir biçimde çalışmamız gerekiyor. Geçen hafta İmamoğlu’nun kampanyasının açılış günü yanındaydık. Orada da kendisine çok çeşitli destek önerilerinde bulunduk. Tabii ki kaş yapalım derken göz çıkarmak istemeyiz. Onların onayı olmadan kampanyaya destek vermek doğru olmaz. Bunu onlara bıraktık. Hem İmamoğlu hem Kaftancıoğlu önlerine gelen sayısız öneriden birini seçecekler İzmir’in desteğini hissettirmemiz için. Her anlamda İzmir İmamoğlu’nun yanında, arkasındadır. Olanca gücümüzle o gün seçimin sonucunun hak ettiği şekilde bitmesi için yanında olacağız. Bun açık bir şekilde ifade ettik. İzmir’in kalbi onun yanında atıyor. Biz çok fazla öneri getirdik. Bekleyeceğiz. Onlar nasıl derse seferber olmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, “İstanbul’dan yeni geldik. Sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Honaz içimize su serpti. Daha önce Binali’ye oy verdiğini söyleyen yüzlerce kişiye denk geldik. ‘Bu seçim İmamoğlu’nun hakkıdır. Bu sefer ona vereceğiz’ diyen çok kişiyle karşılaştık. Honaz’a benzer sonuç İstanbul’da karşımıza çıkacak. İnşallah 1 milyon oy farkla kazanacağız” dedi. 

İzmir Milletvekili Kani Beko ise, “Geçen gün Yenikapı’da konuşma yaptım. Orada aldığım izlenimle söylüyorum 23 Haziran’da her şey çok güzel olacak. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. İstanbul’daki tanıdıklarınıza lütfen mesaj çekin, mektup yazın, bir şeyler yapın. Bölüşürsek tok, bölünürsek yok, birleşirsek iktidar oluruz. Lütfen bunu söyleyin” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler:
 
Çeşme Belediyesi’nden Engelsiz Plaj!
 
Temiz Bir Çevre İçin Atılması Gereken 12 Adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan, "Saray yakında konkordato ilan edecek!”
Ekonominin 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 2,6 küçüldüğünü hatırlatan CHP ...
CHP'li Beko, "Karaburun ranta teslim olmadan harekete geçilmeli"
İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Yaylaköy’de büyük bir rantın döndüğünü ...
İmamoğlu: Evet, ''sevgi pıtırcığıyım'' ne olacak?
Ekrem İmamoğlu, ''Ben, bu sevgi dilini kullandıkça, onlar bana sözüm ona, ...
 
YSK’dan kamu görevlisi tanımıyla ilgili görüş soruldu
İstanbul Avcılar İlçe Seçim Kurulu, İyi Parti’nin itirazını kabul ederek, ...
Açıklanmayan SGK verileri Meclis gündeminde
SGK aylık sigortalı sayısı istatistiklerini, Aralık 2018’den beri açıklamıyor. ...
“Parti aleyhine çalışacak kadar deli değilim”
CHP Çeşme İlçe Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle CHP İl Disiplin ...
 
Bu teklif yasalaşırsa emeklilerin yüzü gülecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, emekliler ...
CHP'li Serter, "Göçmen politikası ne olacak?"
Suriyeli sığınmacılara ilişkin Bakan Süleyman Soylu’ya bazı soruları olduğunu ...
Tütüncüoğlu ve Tepekule’ye ihraç istemi!
CHP Çeşme İlçe Yönetimi tarafından ihracı istenen Çeşme eski Belediye ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri