Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
21 Temmuz 2023 Cuma - 15:54

ÇEŞME’DE KARSU RÜZGARI ESTİ

TEV İzmir Şubesi ev hahipliğinde dün akşam Çeşme açık hava tiyatrosunda Karsu konser verdi. Konserden elde edilen gelirle 500 öğrenciye burs verilecek.

ÇEŞME’DE KARSU RÜZGARI ESTİ

Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak gerçekleşen konserde Karsu, şarkılarını bu defa eğitimde fırsat eşitliği için söyledi.

Sunuculuğunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in üstlendiği konserde, TEV’e bağışlarıyla katkı sağlayan Norm Holding, Bilsev Grup, Karluna, Megapol, Çimentaş, Dönerci Vedat, İzka İnşaat, Tolkar Smartex, İGG (İzmir Girişim Grubu), Park Gayrimenkul, Luvi, Yaşar Holding, Avod A.Ş., Axa Sigorta, Cevher Jant, Kütaş Mccormik, TTL Tütün, Asmira Group, Betoya, Kadıoğu Beton, Triada İnşaat, Özege Tütün, Ermat, Terbay, Eksim Plastik, Gimiloğulları, Atay Holding, GNT Tekstil gibi İzmir’in önde gelen firmaları ve iş insanlarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ev sahibi Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından “Zeytin Fidanı” hediye edildi.

Konser öncesi kısa konuşma yapan Başkan Tunç Soyer; “ Eğitim kültür, eğitim erdem, eğitim medeniyet, eğitim refah, eğitim Cumhuriyet, eğitim demokrasi, eğitim Mustafa Kemal, eğitim umut, eğitim gelecek, ve bu umudu bu geleceği kendinden ev veren, el ele veren her birinize minnettarım. İzmirli  olmakla gurur duyuyorum. Çünkü pandemide, depremlerde, bütün felaketlerde İzmir el ele vermeyi başaran en güzel kent olmuştur. Bugün de yine eğitim için evlatlarımız için, gençlerimiz için kendi zamanından, emeğinden veren sizlere çok teşekkür ediyorum. Ve tabi ki bu hikayenin öncüsü TEV’e ve TEV’in emekçilerine be öncülerine çok teşekkür ediyoruz. Hepinize tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise;

“Gençlerimizin çağdaş eğitim yolculuğuna umut olmak için, tertemiz kalpleriyle 56 yıldır mücadele veren, Türk Eğitim Vakfı’nın tüm çalışanlarına, katkılarıyla bu umudu sürekli diri tutan tüm TEV gönüllülerine, Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında, hayatı bütün yönleriyle kucaklayarak,  yeteneğiyle,başarılılarıyla, samimiyetiyle, yüreğinin güzelliğiyle Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu çağdaş, Türk kadınlarını en güzel şekilde temsil eden KARSU’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 

Maalesef karma eğitimin tartışmaya açıldığı bu günlerde, yolumuz uzun zaman zamanda zorlu ama umudumuz var ve dipdiri. Bize bu yolu Atatürk’ün ışığında Cumhuriyetimizin kadınlarıyla kol kola, omuz omuza vereceğiz. Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu hedefe varana kadar asla durmayacağız. İnadına  sanat, inadına kardeşlik, inadına dayanışma ve inadına laik Türkiye” diye konuştu.

TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar ise konuşmasında; 

“TEV İzmir şubemizin gelenekselleşen Umut konserlerinin 8.cisini sizlerle beraber hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz yıllar öncesinden bir umut yolculuğuna çıktık. Gönüllülerimizden, siz seyircilerimize, destek olan sanatçılarımızdan, medyaya kadar herkes  bu umudun bir parçası oldu.

Bu bir umut uçurtması…

Bu uçurtma göklere yükseldiği sürece gençlerimiz kendilerini daha özgür ve güçlü hissedecek.

Cumhuriyetimizin 100.yılını  kutladığımız bu günlerde izinden yürüdüğümüz ilke ve inkılaplarından bir an bile saşmadığımız önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün belki de tam da ihtiyacımız olan sözünü gecemizin anlamını özetlemesi için tekrarlamak  istiyorum: “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.  Bizler durumların umutsuzluğuna değil inandığımız ve en çok da ihtiyacımız olan gençlerimizin umuduna destek olmak için bir araya geldik. Eğitim diyoruz, umut diyoruz. Umut uçurtmasını gençlerimizin eline teslim ediyor, özgürce uçabildikleri yarınların temellerini hep birlikte atıyoruz.

iyi ki geldiniz.”

Açılışını TEV Gönüllüleri Eğitime Destek Korosu’nun yaptığı konserde,  Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern tınılarla buluşturan piyanist, besteci, söz yazarı, şarkıcı Karsu dinleyicilere eşsiz bir konser verdi.

Konser sonunda Karsu’ya çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

KARSU ADINA FON AÇILACAK

Karsu Dönmez, adına açılacak fon ile vakıf bütçesine aktarılacak. Konserden elde edilen gelir Türk Eğitim Vakfı’nın ülke çapındaki çalışmalarında ve eğitime destek için kullanılacak. 500 öğrenci için umut olacak.

 
Moskovayaa Nazım Hikmet Kültür Merkezi!
 
Çeşme'de korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moskovayaa Nazım Hikmet Kültür Merkezi!
Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile Moskova Belediyesi Kuzey ...
Bu hayatın anlamı kitap!
Çeşme Kaymakamlığı Himayesinde, Arzu Güleryüz Maraşlı koordinatörlüğünde ...
FESTİVAL’DEN SINGER PUR VE STING GEÇTİ
Dünya çapında tanınmış vokal topluluğu 36. Uluslararası İzmir Festivali’nin ...
 
Alaçatı'da Gün Batımı Konserleri
Çeşme Belediyesi tarafından yaz ayları boyunca her Cuma devam edecek olan ...
Çeşme'de muhteşem TSM konseri
Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü, Türk Sanat Müziği Korosu, yıl sonu etkinliklerinin ...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Türküola Müzik’in Neşe Demirkat prodüktörlüğünde Cumhuriyet’in  Kuruluş ...
 
İzmir Film ve Müzik Festivali başlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. İzmir Uluslararası Film ...
Çeşme Tiyatro Günleri’nde Usta sanatçılar sahne aldı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Çeşme Tiyatro Günleri 3-7 Mayıs ...
Çeşme Belediyesi Tiyatro Günleri başlıyor!
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Çeşme Tiyatro Günleri 3-7 Mayıs ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri