Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Foça'da Vedat Sakman rüzgarı!
Foça'da Vedat Sakman rüzgarı!
SKOOP Yeşil Sofralar Piri Reis’te
SKOOP Yeşil Sofralar Piri Reis’te
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2023 Pazartesi - 10:52

A Takımı belli oluyor! İzmir'den kimler var?

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'in PM ve YDK seçimlerinde PM ve YDK anahtar listesinde İzmir’den kimlerin olacağı netleşti.

A Takımı belli oluyor! İzmir den kimler var?

Özel, kurmay ekibini belirlemek için 70 kişilik bir anahtar liste hazırladı. Özel'in listesinde milletvekilleri ve örgütün ağırlığı dikkat çekti.

Gençlik ve kadın kollarından gelen isimleri anahtar listesine alan Özel'in listesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olan isimler de yer aldı.

Özel, kamuoyunda çoklu dönem milletvekili olan ve tepki çeken isimlerin hiçbirini listesine almadı.

ÖZEL'DEN DEVİR TESLİM AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM ve YDK seçimleri için oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte bütün Türkiye'nin gözü önünde, partimize yakışır bir şekilde yapacağız." dedi.

PM VE YDK SEÇİMLERİ

Kurultay'da Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçiminde oy kullanma işlemi sabaha karşı sona erdi.

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayma işlemine geçildi.

PM SEÇİMİ CHP İÇİN KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Kurultay'da Parti Meclisi üyeliği için 380 kişi, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için ise 98 kişi adaylık başvurusu yaptı.

Parti Meclisi'nde 60 kişi yer alıyor. Bunun 52'si delegelerin oyuyla belirlenecek. Geriye kalan 8 üye ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hazırladığı Bilim, Kültür ve Yönetim Platformu listesinden seçilecek.

Yüksek Disiplin Kurulu ise 15 üyeden oluşuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için anahtar liste hazırladı. Özel'in listesine karşı ise Oğuz Kaan Salıcı liderliğinde bir grup ayrı bir anahtar listeyle seçime girdi.

Oyunu kullanan Özgür Özel, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Özel, "Kemal beyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik, önümüzdeki günlerde devir teslimi için bir araya geleceğiz." dedi.

A TAKIMI, PM ÜYELERİ ARASINDAN SEÇİLECEK

Genel Başkanın "A Takımı" olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor.

Özel, "A Takımı"nın bir gölge kabine şeklinde çalışmasını istiyor.

Dış politika ve ekonomide birkaç önemli ismin PM listesinde yer bulması, bu isimlerin MYK’ya atanması bekleniyor.

PM LİSTESİNE İZMİR'DEN KİMLER GİRDİ? 

Özel'in PM anahtar listesinde, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel yer aldı.

Öte yandan PM anahtar listesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun son seçim öncesi A Takımı'nda yer alan Eski İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke Ankara'dan başvuru yaptı. İstanbul'dan başvuran Eski PM Üyesi Erdal Aksünger'de listeye giren isimlerden oldu.  Anahtar listede kendilerine yer bulan diğer adaylar ise, Sinan Adıyaman, CHP Buca eski İlçe Başkanı Hacer Taş, Altınay Görmüş oldu. 

GÖKÇEN BKSP YER ALDI 

İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de anahtar listenin Bilim, Kültür ve Sanat Platformu’nda (BSKP) yer verilen isimler arasında yer aldı.

Fethi Açıkel, Gülşah Deniz Atalar, Yankı Bağcıoğlu, Baran Bozoğlu, Volkan Demir, Ali Rıza Erbay, Armağan Erdoğan, Gökçe Gökçen, Yalçın Karatepe, Andaç Pamuk, Tolga Sağ, İlhan Uzgel

YDK İÇİN 2 İSİM

YDK adayları arasında ise İzmir’den 2 isim yer aldı. Kurula aday olan Ekincan Aksoy ile Özkan Tice de anahtar listede yer buldu. 

Ekincan Aksoy, Esin Fatma Temel, Süleyman Bülbül, Turan Taşkın Özer, İsmail Emre Telci, Deniz Çakır, Özkan Tice, Muhittin Tığlı, Özgür Sağlam, Deniz Demiröz, Ali Balta, Aysemin Gülmez, Ayça Akpek, Nurdan Yücel, Hümeyra Akkuş.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİ

Özel'in 70 kişilik PM listesinde, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Özgür Ceylan, Sezgin Tanrıkulu, Ediz Ün, Hikmet Yalın Halıcı, Gökhan Zeybek, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Deniz Yücel, Murat Bakan, Cumhur Uzun, Murat Çan, Ulaş Karasu, Gamze Taşçıer, İsmail Atakan Ünver ve Eylem Ertuğ Ertuğrul olmak üzere 17 milletvekili bulunuyor.

Özel'in listesinde mevcut Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) ise Tahsin Tarhan yer buldu.

Listede Gazeteci Ali Haydar Fırat, eski Genel Başkan Yardımcılarından Erdal Aksünger, eski Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse ve CHP'nin ilk başörtülü Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç da yer aldı.

Anahtar listede, önceki PM'den Gökhan Zeybek, Pınar Uzun Okakın, Özgür Karabat, Sevgi Kılıç, Selin Sayek Böke, Tahsin Tarhan, Gamze Taşçıer, Ahmet Hakan Uyanık ve Sezgin Tanrıkulu olmak üzere 9 isim de bulunuyor.

KUMPAS DAVASINDA YARGILANAN KOMUTAN DA LİSTEDE

Özel'in Bilim, Kültür Yönetim Platformu (BYKP) listesinde ise 12 isim bulunuyor. Bu isimlerden 8'i Parti Meclisi'ne direkt girecek.

Listede yer alan Gökçe Gökçen, Gülşah Deniz Atalay ve Armağan Erdoğan cinsiyet kotası nedeniyle PM'ye girecek.

BYKP listesinde mevcut PM üyesi Ali Rıza Erbay ve Fethi Açıkel de yer aldı.

Listede, FETÖ kumpası Askeri Casusluk Davası'nda 3 yıl hapis yatan ve daha sonra göreve iade edilen Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu da bulunuyor.

Özel'in listesinde yer alan isimler şöyle:

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Milletvekili Ediz Ün, Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Samsun Milletvekili Murat Çan, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Avukat Hüseyin Can Güner, İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bedirhan Berk Doğru, Siyasal İletişim Uzmanı Berker Esen, Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, Beşiktaş Gençlik Kolları Başkanı Umut Dikili, Kars Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan İrak, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Hakan Uyanık, Eski Aksaray Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk, Gazeteci Ali Haydar Fırat, Antalya Milletvekili Vahap Tuncer, Batman il Başkanı Hüseyin Yaşar, Bursa eski Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, Avukat Bülent Nuri Çavuşoğlu, Dursun Bulut, İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı Ertan Akbaba, eski milletvekili aday adayı Mahir Yüksel, Bağcılar Eski İlçe Başkanı Murat Sönmez, Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan, Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cenk Erdöl, Necati Yağcı, Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Sakarya eski İl Başkanı Ecevit Keleş, Trabzon eski Milletvekili Ahmet Kaya, Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Bora Terzi, Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Manisa Gençlik Kolları Dilşat Korkulu, Türk Tabipler Birliği eski Genel Başkanı Sinan Adıyaman, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Karaman eski Milletvekili İsmail Atakan Üniver, Gençlik Kolları Genel Başkan adayı Ozan Işık, İstanbul Büyükşehirşehir Belediye Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Baki Aydöner, Ekonomist Murat Kubilay, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Adana Gençlik Kollarından Gizem Coşkun, Avukat Melisa Uğraş, Gençlik Kolları MYK üyesi Canan Taşer, Eskişehir Milletvekili aday adayı Aysu Bahar Gülbek, eski PM üyesi Sevgi Kılıç, Sinem Kırçiçek, eski PM üyesi Gül Çiftçi, eski MYK üyesi Selin Sayek Böke, Antalya Milletvekili aday adayı Şengül Yeşildal, Kadın Kollarından Şaziye Öztürk, PM üyesi Erbil Aydınlık, PM üyesi Pınar Uzun Okakın, İzmir örgütünden Altınay Görmüş, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Mersin İl Başkan Yardımcısı Burcu Düzen, Samsun Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, eski Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Şadi Özdemir.

SALICI'DAN DENGE VE DENETLEME LİSTESİ 

Oğuz Kaan Salıcı'nın denge ve denetleme listesine ise İzmir'den bazı isimler girdi. PM'de Ayten Gülsever yer alırken, YDK listesine Zuhal Mercan ve Ebru Okay girdi. 

 
Özgür Özel'in anahtar listesi belli oldu!
 
''Belediye Başkanlarını Anketler Belirleyecek!''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in anahtar listesi belli oldu!
CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi seçimi için başvuru süresi ...
Kurultayda 2. gün. Parti meclisi ve YDK seçiliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti ...
Özgür Özel CHP'nin yeni Genel Başkanı!
CHP'nin 38. Olağan Genel Kurulu'nda Genel başkan Özgür Özel seçildi. 1366 ...
 
CHP Kongresinde büyük sürpriz!
Bugün gerçekleştirilen 38. CHP Olağan Kurultayı'nda salt çoğunluk sağlanamadığı ...
Dalgıç'tan İyi Parti açıklaması!
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyaset kazanı kaynarken Çeşme Belediyesi ...
Ak Parti Çeşme’nin yeni başkanı Pınar Ayyıldız Özen oldu.
Ak Parti Çeşme için Pınar Ayyıldız Özen dedi. Özen, Ak Parti Çeşme’de uzun süre kadın kolları başk
 
"En büyük pişmanlığım CHP'den..."
İyi Parti Kurultayında konuşan Akşener, "CHP'den 15 vekil istemek en büyük ...
CHP Örgütlerinde yeni dönem başlıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütlerini direkt olarak ...
CHP’li Özkan görevinden istifa etti
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etti.
 
YAZARLAR
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Alaçatı'nın Kuşları yok olmasın!
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
BÖYLE BİR SEVGİ GÖRÜLMEMİŞTİR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
Bir HARUN KOLÇAK vardı...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
ÜNAL ERSÖZLÜ ŞİİRİ ÜZERİNE…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ET TU, BRUTE?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri