Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
17 Mayıs 2019 Cuma - 07:47

19 Mayıs coşkusu tüm İzmir’i saracak

Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen bin 400 üniversite öğrencisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik Festivali'nde 19 Mayıs coşkusunu yaşayacak.

19 Mayıs coşkusu tüm İzmir’i saracak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenecek yol koşusu, fener alayı ve konserlerle kent tam bir bayram havasına girecek.


İzmir’de gençler, 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği Gençlik Festivali, bir kez daha Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversitelilerin buluşma noktası olacak. 19 Mayıs günü ise yine Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek yol koşusu, fener alayı ve konserlerle İzmir gerçek bir bayram coşkusu yaşayacak.

Gençlik festivali

17 Mayıs'tan itibaren İnciraltı Kent Ormanı'nda çadır kurarak festival süresince konaklayacak gençler, her gün birbirinden renkli etkinlik ve eğlencelere katılacak. Üçüncü kez düzenlenecek “İzmir Gençlik Festivali"nde, İzmir ve farklı kentlerden yaklaşık bin 400 üniversite öğrencisi kamp yapacak. 20 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde kent stresinden uzak, doğayla baş başa kalıp spor ve konser etkinliklerine katılan gençler, ‘bayram tadında 3 gün’ geçirecek. Kamp programına kaydolan 18-30 yaş arasındaki gençler, 17 Mayıs Cuma günü Kent Ormanı'na gelerek çadırlarını kuracak. Ardından birbirinden renkli etki nlikler başlayacak. 3’üncü İzmir Gençlik Festivali sırasında genç müzik grupları sahne alacak. Sadece kayıtlı gençler kamp alanına girebilecek. Konserler ise halka açık olacak.

3 günlük festivalin ise programı şöyle:
17 Mayıs Cuma

İnciraltı Kent Ormanı'na sabahtan itibaren çadırlar kurulacak, gün boyu spor etkinlikleri (basketbol, masa tenisi, voleybol, bisiklet) yapılacak. Canlı langırt, çekme basket, gladyatör, sumo güreşi, rodeo, dev jenga, halka atma gibi eğlence aktiviteleri olacak. Ödüllü turnuvalar satranç, dama gibi oyunlar oynanacak. Güncel dans ve hareket, soundpainting ve farklı disiplinler için "Anda Doğaçlama" ve "Gençler Genç Olmayı Konuşuyor" atölyeleri gerçekleşecek. Saat 20.30’da karaoke etkinliği, 21.30 da ise "Tersyön" müzik grubunun konser programı başlayacak. Gecede "Pislik Kedi" ve "Piem&qu ot; grupları da sahne alacak.


18 Mayıs Cumartesi

Sabah sporu "zumba" ile başlayan program, Kent Ormanı’nda bisiklet turu ile devam edecek. Canlı langırt, çekme basket, gladyatör, sumo güreşi, rodeo, dev jenga, halka atma gibi eğlence aktiviteleri olacak. Ödüllü turnuvalar satranç, dama gibi oyunlar oynanacak. İçindeki kahraman, doğaçlama tiyatro, duygular ve sınırlara saygı ve halk dansları atölyeleri gerçekleşecek. Bambaşka, Reverse, Yokyer gibi Türkiye’nin genç müzik grupları sahne alacak. Konserler 21.30’da başlayacak.

19 Mayıs Pazar

Program sabah Balçova Terapi Ormanı’na doğa yürüyüşü ile başlayacak. Gün boyunca birbirinden renkli spor ve eğlence aktiviteleri gerçekleştirilecek. Yoga, capoeira, doğaçlama tiyatro, doğru egzersiz ve halk dansları atölyesi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Hayko Cepkin gençlerle bir araya gelecek. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.19’da gerçekleşecek “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliğine katılacak kampçılar daha sonra vapur turu yapacak. Günün sonunda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin saat 20.15’de düzenlediği Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meyd anı’na yapılacak yürüyüş ve fener alayına katılarak dev Atatürk posterini taşıyacaklar.

19 Mayıs'ta iki dev konser

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı konserinde Hayko Cepkin ve Ceylan Ertem’i aynı sahnede buluşturacak. İki dev isimden önce sahneye İzmir Gençlik Orkestrası çıkacak. Pazar gününün akşamında Gündoğdu Meydanı'ndaki dev konserde, gençlerin çok sevdiği sanatçılar art arda sahne alacak. Son döneme damga vuran, seslendirdiği parçalarla çok konuşulan Ceylan Ertem, Gündoğdu Meydanı’nda saat 22.00’de sahnede olacak. Hemen ardından saat 23.00’de geniş bir hayran kitlesine sahip sanatçı Hayko Cepkin, eserlerini seslendirecek.

19 Mayıs için koşacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl 6’ncı kez ‘yol koşusu’ düzenliyor. 19 Mayıs Pazar günü saat 08.00’de başlayacak 19 Mayıs Yol Koşusu, Konak Meydanı’ndan başlayacak. Koşuya katılan atletler, Üçkuyular Vapur İskelesi’nden geri dönerek 10 kilometrelik parkuru tamamlayacak.

Koşu günü sabah saat 07.00’den itibaren Cumhuriyet Bulvarı ile Fevzipaşa Bulvarı kesişiminden Konak Alt Geçidi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Üçkuyular Vapur İskelesi'ne kadar olan güzergahın Üçkuyular'a gidiş yönü (deniz tarafı) gerekli önlemler alınarak trafiğe kapatılacak ve diğer yön gidiş- dönüş olarak verilecek. Yarış bitimiyle birlikte saat 09.30’dan itibaren trafik akışı normal düzenine dönecek.

Etiketler:
 
5 hırsızlık zanlısından 1'i tutuklandı
 
ÇYDD'liler Samsun'a Çıkarma Yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasadışı deniz patlıcanı avcılığına büyük darbe
İzmir’de deniz patlıcanı ve diğer su ürünlerinin yasa dışı yollardan avlanılarak ...
Büyükşehir Belediyesi'nden iki müjde birden
İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs'ta ulaşım ücretini 1 kuruş olarak ...
''Yeni döneme mutabakatla başlamak çok güzel''
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDENİZ A.Ş. ile Türkiye Denizciler ...
 
Başkan Soyer'den "ekolojik kriz" vurgusu
Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı organik ...
İzmir asla korkmayacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milli mücadelenin ...
Türkiye’nin organik buluşması başlıyor
Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı organik ...
 
“En İyi Yerel Yönetici” ödülü Başkan Tunç Soyer’in
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri kapsamında ...
Urla vapur seferleri 18 Mayıs'ta başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, 18 Mayıs'tan itibaren ...
Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları SMS ve E-posta İle Cepte
İzmir ve Manisa illerinde yaklaşık 5,7 milyon kişiye elektrik dağıtım ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri