Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
18 Mart 2023 Cumartesi - 13:42

18 Mart’ta Çeşme’de Gururlandıran Tören

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, Çeşme’de gerçekleştirilen resmi törenle kutlandı.

18 Mart’ta Çeşme’de Gururlandıran Tören

Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan resmi tören Çakabey Kültür Merkezi’nde devam etti. Resmî törene; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşı ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumlarıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 

Sahil Güvenlik Gv. Asb. Çvş. Emre Kaman günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaman konuşmasında; “Bugün Türk’ün ulusal savaş tarihine adını aştın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü ve aziz şehitlerimizi anma günü. Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, tarihsel akış içerisinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve düşman askerlerinin geri çekilmesiyle sonuçlandığı büyük bir zaferdir. Aynı zamanda Türk askerlerinin doğasında bulunan insani değerler de bu savaş sırasında ortaya çıkmıştır. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olaylarda kaybetmiş olduğu özgüvenini yeniden kazanmıştır. 

Çanakkale Savaşı aynı zamanda 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, cephanesi biten askerlerine Türk milletinin hafızasından silinmeyecek “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.”   sözünü söylediği gündür. 

Bu uğurda canlarını ortaya koyan Aziz şehitlerimiz hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları bu kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk gençliği ve Türk ordusu tarafından kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensupları, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Öte yandan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ilçede yaşayan Gazilerle yakından ilgilendi. Herhangi bir sorunları olduğunda her zaman destek olacaklarını söyleyen Oran, "Onlar bizim gözbebeklerimiz. Bir sorun olduğunda bana ulaşabilirler. Bu vatan için gazi olan insanlarımıza yardım etmek bizlerin borcu" açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin sona ermesi ile Çakabey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2. törene geçildi. 

Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve 

“Çanakkale” adlı şiirin okunması devam etti. 

“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu tarafından verildi.

Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Savaşa Giderken” adlı oratoryonun sunumu ve öğrencilerin müzik öğretmenleri ile birlikte söylediği ‘Çanakkale Türküsü’ izleyenlerden büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterisi sonrası, toplu hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle tören sona erdi.

 

 

Etiketler:
 
Neredesin ey ADD?
 
Millet İttifakı liderleri bugün İzmir'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Neredesin ey ADD?
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108 yılında Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ...
Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi istifa etti!
MHP'den Milletvekilliği adaylığı için istifa ettiğini açıklayan Başhekim ...
Çeşme’de Meslek Fabrikası hayata geçirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme Belediyesi tarafından Germiyan’a Meslek Fabrikası kuruldu.
 
Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çeşme’de Kutlandı
Çeşme’de CHP Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu etkinlikle 8 Mart Dünya ...
Alaçatı Modern hayata geçiyor
Çeşme Belediyesi ile Arkas Holding işbirliği ile yapılacak modern sanat ...
Çeşme'de korkutan yangın!
İzmir'in Çeşme ilçesi Pırlanta mevkinde elektrik tellerinin fırtına nedeniyle ...
 
Çeşme Tapu'da sahtecilik operasyonu
Çeşme'de 20 şubat tarihinde yaşanan olayda, T.G ve YK'nın sahte evraklarla ...
Çeşme Limanı çıkış ücreti 12 Euro oluyor!
Çeşme Ulusoy Liman İşletmesi 1 Mart tarihinden geçerli olmak üzere fiyat ...
Depremzedeler Çeşme'ye gelmeye devam ediyor.
Yaşanan deprem felaketi sonrası depremzedelerin tahliyesine devam edilirken ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri