Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2021 Salı - 11:24

"Saray eli ile sahiller halka kapatılıyor"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Saray eli ile sahiller halka kapatılıyor; belediyelerin yetkileri çalınıyor!" açıklamasında bulundu.

 Saray eli ile sahiller halka kapatılıyor

Günlerdir ülkemizde devam eden orman yangınları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ülkenin özellikle Turizm bölgelerinde çıkan yangınlar devam ederken; yangın öncesinde iktidar tarafından ısrarla Meclis’e getirilen ve ormanlık alanları yapılaşmaya açan yasaya tepki göstermiş ve tek adam yönetimi gitmediği sürece rant ve beton talanının süreceğini, kıyı ve ormanları turizme açan yasanın yangınlar öncesi çıkmasının tesadüf olamayacağını vurgulamıştır.

 CHP'li Beko, Turizm Teşvik yasasıyla sahillerin halka kapanacağını, belediyelerin yetkilerinin ellerinden alınacağını ve bu konuda tek sorumlunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, "Akılcılık ve bilimsellikten uzak anlayışınızdan dolayı yanan milyonlarca ağacın, insanın, börtü böceğin hesabını soracak; yanan orman alanlarının takipçisi olacağız" diye seslendi.
Yangının hemen öncesinde İktidarın ve Saray’ın ısrarı ile çıkarılan ve ormanlık alanları yapılaşmaya açan yasayı sert dille eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek, "Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!" diye yazdı.

28 Temmuz'da Erdoğan'ın imzaladığı yasa ile ormanlık alanlarda 'Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri' adı altında yapılaşmanın yolunun açan yasaya bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'dan geldi.

 ÖNCE YASA SONRA YANGINLAR, BU BİR TESADÜF MÜ?

Beko, söz konusu yasa ile ilgili CHP olarak üç ay boyunca Meclis Genel Kurulu gündeminden çekilmesi için büyük bir çaba harcadık fakat AKP, Meclisin tatile girmesini de engelleyerek ve oturumların uzatılmasını sağlayarak yasanın kabulünü zorladı. Tek adam yönetimi gitmediği sürece rant ve beton talanının süreceğini, böyle bir yasanın yangınlar öncesi çıkmasının tesadüf olmadığını, konunun enine boyuna sorgulanması gerektiğini vurgulayan Beko, "Tam bir rezaletle karşı karşıyayız. önce yasanın çıkması için meclis çalışmaları uzatılıyor ardından yangınlar çıkıyor. Yangınlar bitmeden yasa Resmi Gazete’de yayınlanıveriyor. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Yetmiyor, tek adam yönetimi yangınları terör örgütü yaktı diyerek bir de suçlayacak adam arıyor. Bence konu enine boyuna araştırılmalı; gerçek sorumlular ortaya çıkarılmalıdır. Bu yasanın yangınlar öncesi çıkması çok da tesadüf değil. Artık kimseyi kandıramazsınız" sözleriyle tepki gösterdi.

HEDEF CHP’Lİ BELEDİYELER

Erdoğan'ın onayladığı talan yasasıyla kıyılar başta olma üzere orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufunu Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisine bırakmakla sorumluluktan kurtulamayacağını belirten CHP'li Beko, "Hangi alanların kapsama gireceği ise doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Böylece daha Türkiye’nin canını yakan orman yangınları henüz söndürülmemişken orman arazilerinin Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri adı altında turizm yatırımcılarına açılması sağlanacak. Üstelik kıyıların halkın ücretsiz kullanımını zorlaşacak ve belediyelerin yetki ve gelirleri de tırpanlanacak. Görülüyor ki, AKP ve ittifak ortağı yerel seçim sonuçlarını hazmedememişler. Halkın iradesi sonucunda seçilen CHP’li Belediyelerin yetkilerini çalıyorlar ve belirtmeliyim ki bunun adı açıkça yetki hırsızlığıdır" diye konuştu.

THK UÇAKLARI NEREDE

Tek adam yönetiminin yıllarca başarılı bir şekilde yangın söndüren Türk Hava Kurumu'na ait uçakları çürümeye terk ettiğini vurgulayan Beko, yaşanan bütün olumsuzlukların sorumlusunun Erdoğan olduğunu belirterek, "Kendisine 13 uçak alan Erdoğan'ın uçak sevdası sadece kendi itibarı içinmiş. Günlerdir yanan ormanları yine bir uçaktan izleyen Sayın Erdoğan yangın bölgesine gelmiş çay ve oyuncak dağıtıyor. İnsanlar canlarının, mallarının derdine düşmüş, beyefendi nelerle uğraşıyor. Buradan Erdoğan'a sesleniyorum; akılcılık ve bilimsellikten uzak anlayışınızdan dolayı yanan milyonlarca ağacın, insanın, börtü böceğin hesabını soracağız, yanan orman alanlarının takipçisi olacağız" diye seslendi.

Etiketler:
 
İzmir’de ateş yakmak yasaklandı!
 
Çeşme’nin Su hattı tamamlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de kampa giriyorlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP'li ilçe belediye başkanları ...
CHP’li Sertel’den 24 Temmuz mesajı:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 24 Temmuz ...
Bakan sordu, Bakanlık yanıtladı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Gaziemir’deki nükleer atıklarla ...
 
"İşçileri bayramda ailelerine kavuşturun"
CHP’li Beko, Kazakistan’daki yüzlerce işçi için Dışişleri Bakanı’na çağrıda bulundu:
CHP İzmir'den miting gibi bayramlaşma!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 1 Temmuz itibari ile birlikte ...
“İzmir’de kent yaşamı yeni tehditler altında!”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Laka Köyünde mevcut ...
 
Sertel: TRT’ye SETA’cılar getirildi
Gelirinin yüzde 85’ini elektrik katkı payı ve bandrol ücretlerinden elde ...
Maaşı Cumhurbaşkanı ile yarışıyor: 69 bin 750 bin TL
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 14 ay görev yaptıktan sonra 694 bin ...
Sertel, Niğde'de İzmir'in Tarım Modelini anlattı.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Niğde temasları kapsamında gazeteler ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri