Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2020 Salı - 10:51

"Kızılay nerede?"

Kovid-19 salgının hızla yayıldığı bugünlerde Sağlık Bakanlığı'nın birçok özel ve vakıf hastanesini pandemi hastanesi ilan etmesinin ardından Kızılay’ın eylemsizliğine ve işlevsizliğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 Kızılay nerede?

Kızılay’ın uzun süredir ortalarda görünmeyişinin altını çizen ve Kızılhaç’ın birçok ülkede canla başla salgınla mücadele ettiğine dikkat çeken Beko, tıp merkezi, üretim tesisleri ve hastaneleri olan Kızılay’ın ortada görünmeyişini kurumsal iflas olarak yorumladı.

Son günlerde salgının hızla yayıldığını ve hastanelerde vaka sayılarının da olağanüstü arttığını hatırlatan Kani Beko, “Kızılay’ın Kayseri, Konya, İstanbul Kartal, Maltepe ve Bakırköy ilçelerinde tıp merkezi ve hastanelerinin bu süreçte ne tür bir işlev yüklendiğini sormak gerekir. Ulusal bir mücadele içinde olması gerekenler; oğullarını ve yakınlarını bir yerlere atayıp onları kariyer sahibi yapmanın ve şaibeli kurumlara aracılık dışında neye yarıyor, merak ediyorum” diye sordu.

Avrupa’nın birçok ülkesinde Kızılhaç’ın canla başla mücadele ederken, Kızılay’ın reklamsever başkanının ortalıkta görünmeyişine dikkat çeken Beko, “acaba Manhattan'da olabilirler mi? Malum vakfın bir yurt inşaatı vardı. Onunla mı ilgileniyorlar, başkanın oğlunun keyfi yerinde mi, afiyette mi?

Salgının gittikçe artacağı ve tüm ülkeye yayılacağı maalesef her geçen gün daha da belirgin biçimde görülüyor. Virüs yayıldıkça yayılıyor. Yayılmayı sınırlandırabilmek için Güney Kore gibi olabildiğince test yapmak gerek. Ancak bu testleri satmışlar, hepsi satılmış. Ülkeye kalmamış. Şimdi fahiş fiyata yeniden almak için çırpınıyorlar. Sağlık çalışanları için yeterli maske, eldiven olmadığını söyleyenler Nisan sonunda üretime geçecekmiş. 150 yıllık tarihi olan dünyanın ilk Kızılay’ından yapılan açıklama içimizi parçalıyor ama artık şaşırmıyoruz. Varsın Kızılay yurtdışında camii ilaçlaya dursun, maske dağıtmaya devam etsin. Bu ülke insanı en zor gününde yanında olmayanları unutmayacağı gibi bu büyük badireyi de irfanıyla, dirayetiyle, dayanışmayla aşacaktır. Ülkenin hali meydanda. Ülkenin köklü kurumlarını kayırmacılık merkezine çevirdiler. Söyleyecek söz de kalmadı” diye konuştu.

Kızılay’ın kayırmacı başkanından değil ama kurumsal kimliğinden yanıt beklediğini vurgulayan Beko, “Kızılay Başkanı bir de sıkılmadan, ülkemizin sağlık sektörünün de dışa bağımlı olduğunu söylüyor. Nisan ayı sonunda üretime geçmeyi planlıyorlarmış. Aralık'tan beri ne yaptın. Kimleri nerelere atadın? Manhattan’daki bina için kimlere aracı oldun. 150 yıllık göz bebeğimizin saygınlığını yerle bir edecek hangi işlere giriştin? Sen onu söyle önce. Ciddiyetsiz, iş bilmez, saygısız tutumunuzun bedeli yurttaşların göz göre göre ölüme sürüklenmesidir. Beş aydır, bu virüsün dünya çapında yayılımı biliniyor. Tüm dünyada olağanüstü tedbirler alınıyor. Ülkemizi yönetenler ise kolonya dağıtmak istiyorlar. Hesapsızlıklarının sonucunu genciyle, yaşlısıyla bu toplum canıyla ödedi, ödüyor. Kendilerince tüm basiretsizliklerinin faturasını dış dünyaya kesecekler. Sermayeye kaynak, halk içinse kolonya ve dua dışında pek bir şey önermeyenlerin istifasını istemenin de bir anlamı kalmamıştır. Önceki Ulaştırma Bakanının başına gelen kamuoyunun malumudur. Yeni atanan ise daha Meclis’te yemin töreni yapılmadan koltuğa kuruluyor. İlk yaptığı açıklamada Millet yok. Millete hizmet yok. Milletin koltuğunda oturup birilerine yaranmanın gayretine tutulmuş. İşte yüzyılın sağlık felaketi karşısında içinde bulunduğumuz durumun özeti budur. Söyleyecek söz kalmıyor… Bu Halk, bu Millet yapılanları hak etmiyor” dedi. 

 

 

Etiketler:
 
Hasta değilseniz maske takmayın!
 
Eczane çalışma saatlerine yeni düzenleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel: Rant yoksa yol bitmez!
Ulaştırma eski Bakanları Binali Yıldırım döneminde söz verilen, Ahmet ...
Hasta bakıcıya, temizlikçiye de ek ödeme verilsin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık ...
“Bu sorun ‘Evde Kal’ aşamasını geçmiştir!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Evde Tut” başlıklı ...
 
Ulaştırma Bakanı Turan görevden alındı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevden alındı, Bakanlığa Adil ...
"Corona Limanı olmadan önlem alın"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çeşme Limanı'nın Corona Limanına dönüşmeden ...
İYİ Parti’den sert açıklamalar.
İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, ...
 
"Ya tedbir alın ya da kapatın"
CHP İzmir Milletvekil Bedri Serter, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan ...
Çeşme değil, tüm Limanları gündeme taşıyacağım.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, ...
"Ticaretiniz İnsan Yaşamından da mı önemli?"
Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüsle mücadele devam ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri