Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2018 Cuma - 10:38

"İzmir marşı ile yolcu edeceğiz"

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Alaattin Yüksel, rakibi Nihat Zeybekci'nin AKP İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

 İzmir marşı ile yolcu edeceğiz

Yüksel, "Sayın Zeybekci, "İzmir'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İzmir'in makus tarihini değiştirip seçim akşamı Kordon'da Zeybek oynayacağız" demiş. İzmir'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemesi son derece doğru. Çünkü 31 Mart gecesi İzmir'deki 30 belediyenin tamamında CHP bayrağı dalgalanacak. Ayrıca seçim gecesi Kordon'da zeybek oynamak yerine hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı okuyup halay çekeceğiz, horon tepeceğiz. Sadece İzmir'de değil, güzel yurdumun dört bir köşesinde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. 

 

Rakibi Nihat Zeybekci'nin İzmir'e yabancı olduğunu, kentle tek bağlantısının Ekonomi Bakanlığı yaptığı yıllarda çeşitli toplantılar nedeniyle İzmir'e gelmek olduğunu hatırlatan CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Alaattin Yüksel, Zeybekci'nin adaylığını ironik bir dille eleştirdi. Yüksel, "Öncelikle Kurtuluş Savaşı'nın başlayıp sona erdiği, düşmana ilk kurşunun atıldığı ve ilk şehidin verildiği 8 bin 500 yıllık kadim geçmişe sahip İzmir'e gelmesi nedeniyle ev sahibi olarak Sayın Zeybekci'ye Hoşgeldin demek istiyorum. İzmir'de çekirdeğe çiğdem, simide gevrek dediğimizi zaten öğrenmiştir. Fakat bu kentte demokrasiye, özgürlüğe ve çağdaşlığa Atatürk dendiğini de hatırlatmak isterim. Seçim sürecinde kendisinin kent rehberi ile İzmir haritasına da ihtiyacı olacak. Eminim ki yardımsever İzmirliler kendisine İzmir haritası da hediye edecektir. Böylece İzmir'de kaybolma ihtimali de en aza iner" diye konuştu.

"KEŞKE HİZMET AŞKI ADAYLIKTAN ÖNCE BAŞLASAYDI"

Atatürk'ün kurduğu ve onun ilkelerine her zaman bağlı kalan Cumhuriyet Halk Partisi'nin laik, özgürlükçü, modern ve yenilikçi bir anlayışla hareket ettiğini söyleyen Alaattin Yüksel ise tüm bu sistemin 16 yıllık AKP iktidarında yerle bir edildiğini belirtti. Türkiye'nin Batı'ya en yakın, özgürlüğüne en düşkün ve en modern kentlerinden birinin İzmir olduğunu kaydeden Yüksel, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin söylemlerine karşı İzmirlilerin karnının tok olduğunu açıkladı. Kadının kaç çocuk yapacağına bile karışan bir siyasi anlayışın İzmir'e demokrasi ve özgürlük yerine kaostan başka birşey getirmeyeceğinin altını çizen Alaattin Yüksel, "Sayın Zeybekci 'İzmirlilere hizmetkar olmaya geldik, başkaları gibi İzmir'e hükmetmeye gelmedik' demiş. Kendisine, mensubu olduğu partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını nasıl engellediğini, geciktirdiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Keşke bu kente hizmet etme aşkı, İzmir adayı olmadan önce başlasaydı o zaman söylemleri biraz daha inandırıcı olurdu" ifadelerini kullandı. 

 

"ZEYBEKCİ DE FARKINDA"

Düzenlenen toplantıda Zeybekci'nin söylediği en doğru sözün 31 Mart'tan sonra İzmir'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yönündeki açıklaması olduğunu aktaran Yüksel, "Halen 22 ilçede dalgalanan CHP bayrağı 31 Mart gecesinden itibaren 30 ilçeye yayılacak. Böylece Sayın Zeybekci'nin sözü 31 Mart'ta gerçekleşmiş olacak. O tarihten sonra İzmir'in 30 ilçesinin yarattığı sinerji ve birliktelikle hiçbir şey gerçekten eskisi gibi olmayacak. Hatta sadece İzmir'de değil güzel yurdumun dört bir köşesinde hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Demek ki Sayın Zeybekci de bu durumun farkında" diye konuştu.  

 

"İZMİR MARŞIYLA YOLCU EDECEĞİZ"

31 Mart gecesi Kordon'da diz kırıp Zeybek oynayacağını açıklayan Nihat Zeybekci'nin hevesinin kursağında kalacağını kaydeden Alaattin Yüksel, "Biz o gece meydanları dolduran İzmirli vatandaşlarımızla rakiplerimizi önce İzmir Marşı ile Ankara'ya yolcu edeceğiz, ardından zeybek oynayıp, horon tepeceğiz ve birlikte halay çekeceğiz. Tarihe not düşülecek 31 Mart gecesinde İzmirlilerle birlikte CHP olarak biz de tarih yazacağız" dedi.

 

 
"Seçim" için değil "geçim" için
 
Emojiler ve semboller beden dilinin yerine alıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayıştay raporuna göre; AKP’li belediyeler borç batağında
İller Bankası’na kredi borcu olan şehirler Sayıştay raporunda sıralandı. ...
Çeşme’ye Kadın aday!
MHP Çeşme’de, Balkan göçmeni bir aileye mensup olan, iş insanı Sema Aydın’ı ...
“CHP’nin gücünü herkes gördü”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, yerel seçimlerde CHP bayrağını ...
 
CHP’nin Aday Adayı Yüksel, "Mahallenin en yakışıklı erkeğiyiz"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel, “AK Parti’nin İzmir ...
“İzmir için yoğun bir çalışma yapıyoruz”
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaklaşan ...
Aday adaylığını ilan etti!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski ...
 
CHP İl Başkanı Yücel, "Ne heyecan yarattı ne de endişe"
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, "Nihat Zeybekci ne İzmir’de bir heyecan ne ...
Başkanlık için yola çıktı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı ve 24’üncü Dönem Milletvekili ...
Kocaoğlu’ndan ‘Zeybekci’ yorumu: "Daha büyük farkla alırız"
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Benim olup olmamam mühim değil. ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri