Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2019 Salı - 09:52

"Çeşme halkı 'yabancı' numarasını yemez"

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Siz bana mı yabancı diyorsunuz? Çeşme halkı bu numarayı yemez. O ampulün arkasına saklanmak için bizi bölmeye çalışıyorsunuz. Bölemeyeceksiniz. Yine sandığa gömüleceksiniz" dedi.

 Çeşme halkı  yabancı  numarasını yemez

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 31 Mart yerel seçimleri için saha çalışmalarını yoğunlaştırırken, Çiftlik, Musalla, Alaçatı, Germiyan, Yalı, Şifne ve Reisdere Mahalleleri'nde vatandaşlarla buluşarak kucaklaştı. 

"Bizi bölmeyi başaramayacaklar"

Mahallelerde yaptığı konuşmalarda, kendisi hakkında "yabancı" denilerek ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken Oran, "Diyorlar ki; 'Ekrem Oran yabancı, biz yerliyiz'. Ben şimdi size soruyorum; bu ülkeyi müslümanlar ve laikler, sünniler ve aleviler, doğulular ve batılılar, kuzeyliler ve güneyliler diye ayıranlar, bu sefer koskoca bir Çeşme ailesini yerliler ve yabancılar diye mi ayıracaklar? Ben Çeşme'yi evim, Çeşmeliler'i de ailem olarak görüyorum. Bizi bölmeyi başaramayacaklar. Biz Çeşmeliler bir bütünüz. Biz, Atatürk güneşi altında, Kuvay-ı Milliye sancağı altında birleştik. Diyorlar ki; 'Ekrem Oran nereli? Hangi kökenden?' Merak edenlere söyleyeyim; ben Arnavut'um, ben Boşnak'ım, ben Selanikli'yim, ben Karacaovalı'yım, ben Diyarbakırlı'yım, ben Trabzonlu'yum, ben Rizeli'yim,  ben Antalyalı'yım, ben bu Cumhuriyet'in evladı, ben Atatürk'ün torunuyum. Var mı itirazı olan? Siz bana mı yabancı diyorsunuz? Çeşme halkı bu numarayı yemez. O ampulün arkasına saklanmak için bizi bölmeye çalışıyorsunuz. Bölemeyeceksiniz. Yine sandığa gömüleceksiniz. Siz bu işi çok seviyorsunuz. Siz bu işe çok alıştınız. Geliyoruz. Sizi tekrar sandığa gömeceğiz"

diye konuştu.

"A partisinden olup da, B partisinden aday olanlarla işimiz yok"

Oran, yaptığı konuşmalarda, "Bizim karanlıkla işimiz yok. Cebimizdeki 10 liranın 7 lirasını alanlarla işimiz yok. Yüzümüze baka baka yalan söyleyenlerle işimiz yok. A partisinden olup da, B partisinden aday olanlarla işimiz yok. Çeşme, her zaman Cumhuriyet'in ve Atatürk devrimlerinin kalesi oldu ve olmaya devam edecek"  diye belirtti. 

"Ülkenin değil, onların beka problemi var"

Son günlerde gündeme getirilmeye çalışılan "beka sorunu" ve ekonomik sorunlar hakkında da görüşlerini ifade eden Ekrem Oran, "Ülkeyi çok büyük bir ekonomik krize soktular. Toz pembe tablo çizmeye kalkıyorlar. Cebinizdeki parayı alıp, yandaşlarının cebine koydular. Kendileri kat kat zenginleşirken, bizler fakirleştik. Evimize et, fasulye, şimdi de soğan götüremez olduk. Soğan bile zam şampiyonu oldu. Bir beka probleminden bahsediyorlar. Bu beka problemi, ülkenin beka problemi değil. Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşlarının beka problemi. Biz 31 Mart'ta onları sandığa gömeceğiz" diye konuştu.

"Çeşme'yi koruyarak geliştireceğiz"

"Halkı dinleyeceğiz. Kalabalık halk meclisleri, halkın beraber karar aldığı meclisleri yeniden kuracağız. Balıkçımıza, çiftçimize sahip çıkacağız. Balık kooperatiflerimizi üst birlikte buluşturacağız. Soğuk hava deposu ve balık işleme tesisleri kuracağız. Çeşmeli'ye ve Çeşmeli'nin yetiştirdiği ürüne sahip çıkacağız. Bize göre, büyümek betonlaşmayla olmaz.  4 katlı, 5 katlı apartmanlarla büyüme olmaz. Çeşme'yi sermayeye teslim etmeyeceğiz. Çeşme'yi ve Çeşme'nin güzelliklerini, bizim atalarımızdan miras güzelliği koruyarak geliştirmek zorundayız. Bu gelişme, betonlaşmayla olmayacak. Yaşlılarımızı da düşüneceğiz. Bizim hasta taşıma ambulansımız yok. Hasta nakil aracımız olacak. Evde bakım hizmetlerimiz olacak. Yatalak hastalarımıza evinde bakılacak. Yetmedi, evinin temizliğini de yapacağız. Çeşme'nin nüfusu yaşlı. Çeşme'de ihtiyacı olanlar için huzurevi kuracağız. Yaşlılarımızı Urla'ya, Seferihisar'a değil, Çeşme Belediyesi'nin kucağına, Çeşme Belediyesi'nin bağrına teslim edeceğiz. Yaşlılarımıza, aynı ananız, babanız gibi bakacağız. Projelerimiz elbette bu kadar değil. Sizlerle yavaş yavaş paylaşacağız" diye açıkladı. 

 
İzmir Kısa Film Festivali Berlin'de
 
Çeşme’de Ak Parti’nin Belediye Meclis Aday Adayı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Başka partiden aday olanlara prim vermeyeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
Yeniden sahada
Aday belirleme sürecinin tamamlanamamasından sonra ilçe turlarına kaldığı ...
Oran'dan Balıkçılara Tesis Müjdesi
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Dalyan Mahallesi'nde yaptığı ...
 
İnce'nin adaylığı gitti-geldi!
CHP MYK’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe ...
Oran, "Ilıca'yı şahlandırmazsam, bana hesap sorun"
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Ilıca'yı şahlandırmazsam, ...
Başkan adayı değiştirildi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK toplantısında ...
 
Oran, ittifak ortağını ziyaret etti
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Çeşme'de seçime katılmayarak ...
“Sizsiz bu iş olmaz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, partisinin 31 Mart yerel seçimleri ...
İlk ziyaret Anıtkabir'e
CHP Parti Meclisi'nce Çeşme Belediye Başkan adaylığı onaylanan Ekrem Oran, ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri